Járvány

2020.05.09. 12:39

A dzsúdószövetség nem javasolja a beltéri edzéseket

Az egészségügyi helyzet nem változott, és a koronavírus még mindig jelen van, így a szabadtéri tréningeket ajánlják – mondta Nagy András sportigazgató.

A Magyar Judo Szövetség (MJSZ) az enyhítések ellenére nem javasolja a kluboknak a beltéri edzéseket.

Nagy András sportigazgató a judoinfo.hu portálnak elmondta: az egészségügyi helyzet nem változott, és a koronavírus még mindig jelen van, így a szabadtéri tréningeket ajánlják. Ezek során kerülni kell a felesleges közvetlen testkontaktot (érintések, kézfogás, öklözés, pacsi), és amikor csak lehet, másfél méteres távolságot kell tartani.

A sportág csaknem két hónappal ezelőtt, március első napjaiban állt le a járvány miatt, a legutóbbi magyarországi verseny március 7-én a szolnoki serdülő diákolimpia, a Bíber Pál-emlékverseny volt. Azóta csak a topversenyzők kaphattak engedélyt az edzőtermek látogatására, és ők is csak egyéni edzéseket végezhettek. A válogatott keretek első edzőtáborára május második felében lesz Tatán az MJSZ tervei szerint.

Forrás: MTI

Címkék#dzsúdó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!