hosszabbítás

2020.07.18. 10:13

A 2022-es Eb-ig Ivkovics marad a kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya

A szövetség (MKOSZ) megállapodott a szakemberrel, akinek így meghosszabbították a július végén lejáró szerződését.

Debrecen, 2017. november 26. Ivkovics Sztojan, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kosárlabda világbajnoki selejtezõsorozat C csoportjában játszott Magyarország - Koszovó mérkõzésen a debreceni Fõnix Csarnokban 2017. november 26-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az MKOSZ honlapja emlékeztetett: a válogatottal kiválóan szereplő Ivkovics klubedzői szerepvállalása miatt – a Kaposvár kispadjára ült le – a szövetség felbontotta a kapitány szerződését. Az MKOSZ elnöksége még május végén hatalmazta fel Szalay Ferenc elnököt és Bodnár Péter főtitkárt arra, hogy miután Ivkovics megszüntette az összeférhetetlenséget – azaz távozott a rövid ideig betöltött klubedzői posztról – kezdjék meg a tárgyalásokat a folytatásról.

Bodnár Péter főtitkár kiemelte: az elnökség teljes mértékben elégedett volt a szövetségi kapitány munkájával, akit az eredményei minősítenek.

„A férfi válogatott jelenleg is vezeti Eb-selejtezős csoportját, így minden a folytatás mellett szólt. Egy nagyon fontos kitétel mind a férfi, mint a női szövetségi kapitány szerződésében szerepel: nevezetesen a saját szakágukban nem vállalhatnak élvonalbeli edzői feladatokat”

- mondta a főtitkár. Hozzátette: gyorsan megállapodtak Ivkoviccsal, nem volt vitás kérdés, így „minden adott ahhoz, hogy folytatódjon a sikerszéria”.

„Ugyanazokkal a feltételekkel kötöttünk szerződést a kapitánnyal, mint ami az előző megállapodásban szerepelt. Ezúttal az Európa-bajnokság végéig szól az érvényessége, remélhetőleg egy újabb sikeres időszak áll a válogatott előtt” – hangsúlyozta.

Sztojan Ivkovics kiemelte: nagyon boldog, hogy lezárhatták ezt a kérdést, és most már csak a munkára kell koncentrálniuk.

„Úgy gondolom, hogy ennek az esetnek mindenki számára volt tanulsága, amivel okosabbak, bölcsebbek lettünk” – közölte.

Az 54 éves szakember hamarosan a válogatottal is találkozik, ugyanis a keret augusztus elején kéthetes edzőtáborba vonul.

A tréner az M1 aktuális csatornának elmondta, nem volt nehéz megállapodnia a szövetséggel, ugyanis a feleknek ugyanaz volt a célja. Hozzátette, a korábban kialakult helyet tanulságos lehet a jövőre nézve, hiszen a magyar válogatott nemzeti ügy. Ivkovics megjegyezte, nagyon jól esett neki a játékosok támogatása, rájuk az elmúlt nyolc évben a második családjaként tekintett, és meglátása szerint ez viszont is igaz. A célokkal kapcsolatban elmondta, már az eddig elértekkel is elégedett volt, de bízik benne, hogy a jövőben is ott tud lenni a gárda Európa legjobb 16 csapata között.

Ivkovics 2013 februárjában váltotta Rátgéber Lászlót a szakvezetői poszton, s irányításával a magyar válogatott 2017-ben – 1999 után először – kijutott az Eb-re, amelyet a 15. helyen zárt Isztambulban.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!