New York-i tenisztorna

2020.08.25. 08:20

Fucsovics megverte Dimitrovot

Fucsovics Márton a bolgár Grigor Dimitrov legyőzésével bejutott a legjobb 16 közé a Cincinnatiből New Yorkba áthelyezett keménypályás tenisztorna férfi versenyében.

Hungarian Marton Fucsovics pictured in action during a tennis match between Hungarian Fucsovics (ATP 84) and Belgian Coppejans (ATP 154), the second rubber of the first round qualifiers in the Davis Cup World Group between Belgium and Hungary, Friday 06 March 2020, in Debrecene, Hungary. BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Forrás: AFP / BELGA MAG / Belga

Fotó: Eric Lalmand

A világranglistán 84. magyar játékos a Magyar Tenisz Szövetség beszámolója szerint az első játszmában dupla brékelőnyét (5-2) ugyan elbukta, de 5-5 után újra elvette riválisa adogatását, majd a sajátját megtartva előnybe került. A második szettben a rangsorban 19. Dimitrov nyerte az első három játékot, Fucsovics azonban sorozatban négyet besöpörve fordított, a játszma azonban így is a bolgáré lett.

A mindent eldöntő szettben az ötödik gémig kellett várni az első brékre, ami Fucsovics nevéhez fűződött, majd ezt megduplázta, innen pedig nem eresztette ki kezéből a győzelmet.

Fucsovics – aki ezzel világranglista 66. helyére jön fel – a nyolcaddöntőben a Dominic Thiemet meglepetésre búcsúztató Filip Krajinoviccsal találkozik.

Eredmény:

férfiak (4,7 millió dollár összdíjazás):

2. forduló (a 16 közé jutásért):

FUCSOVICS MÁRTON-Dimitrov (bolgár, 14.) 7:5, 4:6, 6:2

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!