Labdarúgó NB I

2021.02.28. 19:40

Zalaegerszegen szakította meg rossz sorozatát a MOL Fehérvár

A hazai együttes alig jutott el ellenfele kapujáig, a vendégcsapat sokkal többet támadott, így megérdemelten nyert.

A MOL Fehérvár 2-0-ra győzött Zalaegerszegen a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A székesfehérvári csapat hat nyeretlenül megvívott találkozó után tudta begyűjteni a három pontot, amivel a harmadik helyen csökkentette hátrányát az éllovas Ferencvárossal és a második helyezett Puskás Akadémiával szemben.

OTP Bank Liga, 23. forduló:

ZTE FC-MOL Fehérvár FC 0-2 (0-0)

Zalaegerszeg, zárt kapus, v.: Iványi

gólszerzők: Nikolics (64., 11-esből), Nego (78.)

sárga lap: Sankovic (38.), Tanasin (56., 63.), illetve Nikolics (42.), Bamgboye (51.)

kiállítva: Tanasin (63.)

ZTE FC:

Gyurján – Lesjak, Németh E., Bobál D. – Tanasin, Favorov (Papp, 67.), Sankovic, Kovács B. (Németh D., 87.), Bedi – Futács (Tajti, 68.), Koszta M.

Fehérvár FC:

Kovács D. – Bolla (Dárdai, 82.), Rus, Stopira, Hangya – Pinto (Alef, 71.), Fiola – Nego, Houri (Bourard, 83.), Bamgboye (Petrjak, 59.) – Nikolics (Zivzivadze, 72.)

Az első negyedóra enyhe vendégfölényben telt el, de ekkor még nem alakult ki veszély a hazai kapu előtt. A félidő feléhez közeledve a székesfehérváriak némileg fokozták a nyomást, és több ígéretes lehetőséget kialakítottak, a befejezéseknél azonban nem voltak elég pontosak. A zalaegerszegiek energiája jórészt a védekezésre ment el, kevés ellentámadást tudtak vezetni. A Fehérvár jóval többet birtokolta a labdát, de jól zárt a ZTE védelme.

Kicsit bátrabban futballozott a szünet után a hazai csapat, de alapvetően nem változott a játék képe. A Fehérvár támadásaiban továbbra sem volt komoly átütőerő, büntetőből mégis vezetéshez jutott a vendég együttes: a csereként beállt Petrjak startolt rá labdára a tizenhatoson belül, Tanasin karral feltartotta őt, amiért megkapta második sárga lapját, így le kellett vonulnia a pályáról. A megítélt büntetőt Nikolics magabiztosan értékesítette, ezzel 100. találatát szerezte fehérvári színekben.

A gól után kevésbé zárt a zalaegerszegiek védelme, emiatt a mérkőzés hajrájához közeledve több nagy helyzete is adódott a Fehérvárnak, amely Nego révén növelte előnyét és végül begyűjtötte a három pontot.

A hazai együttes alig jutott el ellenfele kapujáig, a vendégcsapat sokkal többet támadott, így megérdemelten nyert.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!