AIPS médiadíj

2021.03.20. 10:20

Fiatal magyar sportfotós a legjobb három között

Szilágyi Anna a tavalyi budapesti vízilabda Európa-bajnokságon készült „Európa-bajnokok” című fényképével bekerült a legjobb három közé a fiatal sportújságírók (30 év alattiak) fotós kategóriájában a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség médiadíj-versenyében (AIPS Sport Media Award).

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) Facebook-bejegyzéséből kiderül, hogy az ünnepélyes, egyben virtuális díjátadó hétfő este lesz az észak-olaszországi Vigevanóban, a jelölteket pedig távolról kapcsolják majd az élő adásba. A közvetítést az AIPS YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán is lehet majd követni.

A tavaly MSÚSZ-nívódíjat kapó Szilágyi Anna, akinek a képe a Fradi.hu-n jelent meg, egy nagy kínai képügynökség, illetve a The Guardian munkatársával, egy-egy kínai és portugál kollégával maradt versenyben.

A fiatal fotóriporternek Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke telefonon gratulált.

Szilágyi Anna azt mondta, hogy nagyon meglepődött a pályázata sikerén.

„Nagyon örülök, hogy döntőbe jutottam, annak pedig különösen, hogy Magyarországnak ilyen sportolói, ilyen vízilabdacsapata van, amelynek sikereiről ilyen képeket lehet készíteni”

- mondta Szilágyi Anna, aki a Fotósarok képügynökség kötelékében főleg a Fradi Médiának dolgozik.

A 11 kategóriába benevezett 1781 pályamű előzsűrizését az AIPS 24 tagú végrehajtó bizottsága végezte, amelynek Csisztu Zsuzsa MSÚSZ-alelnök is tagja.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!