balhé

2021.06.22. 11:18

Vádat emeltek a szlovák szurkolókra támadókkal szemben

Vádat emelt az ügyészség három férfival szemben, akik még 2019 szeptemberében, a magyar-szlovák focimeccs után rátámadtak szlovák szurkolókra – közölte a fővárosi főügyész kedden

Budapest, 2019. szeptember 10. A szlovák Albert Rusnák (b) és Baráth Botond a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõ E csoportjában játszott Magyarország - Szlovákia mérkõzésen a Groupama Arénában 2019. szeptember 9-én. A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Szlovákia csapatától. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vádlottak – egy 35 és egy 31 éves férfi, akik testvérek, valamint egy 27 éves társuk – 2019. szeptember 9-én nézők voltak a budapesti Magyarország-Szlovákia labdarúgó-mérkőzésen.

A mérkőzés után szlovák szurkolók egy csoportja a IX. kerületben lévő szálláshelye felé sétált, amikor a hotel közelében a magyar szurkolók egy csoportja – köztük a vádlottak – utolérte őket és rájuk támadt. A szlovák szurkolók a hotelbe menekültek.

A 35 éves vádlott egy futva menekülő férfit üldözött, akit a hotel előtti lépcsőnél utolért, majd tarkón vágott. Két társa is futva üldözött egy szlovák férfit, a későbbi sértettet. Amikor a menekülő férfi a lépcsőhöz ért, az ott álló 35 éves férfi őt is megütötte, mire a sértett a földre esett. A földön fekvő sértettet ezután a másik két vádlott – ismeretlenül maradt társával – bántalmazta, megrúgta a fején, bordatájékán, combján, és meg is ütötte a földön fekvő férfit.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket, egyebek mellett orr- és bordatörést szenvedett.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a három támadóval szemben csoportosan elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a három férfival szemben. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottakat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint határozott időre tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától.

Borítókép: a szlovák Albert Rusnák és Baráth Botond a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező E csoportjában játszott Magyarország – Szlovákia mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. szeptember 9-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!