Triatlon

2021.08.08. 12:50

Tiszaújvárosi és pécsi győzelem a triatlon váltó ob-n

Címkék#triatlon

A férfiaknál a tiszaújvárosi, a nőknél a házigazda csapat nyerte vasárnap a triatlonváltók Pécsen megrendezett országos bajnokságát.

Az elitmezőnyben fejenként 400 méter úszás, 8 kilométer kerékpározás, majd zárásként 2 km futás várt a résztvevőkre. A férfiaknál az erőviszonyoknak megfelelően már a tiszaújvárosiak első embere, Sinkó-Uribe Aurél jelentős előnyt hozott össze a váltásra, és az őt követő Vágási Zoltán, valamint testvére, a záróember Sinkó-Uribe Ábel teljesítménye után végül nagyon magabiztos győzelmet aratott a favorit trió.

A nőknél szorosabb küzdelem alakult ki, a pécsiek kezdője, Sárszegi Noémi előnnyel adta át a „stafétát”, de a folytatásban az újbudai Peszleg Dominika fel tudott jönni Hangya Adriennre. A döntés így lényegében a harmadik emberekre maradt, akik közül a pécsi Soós Fanni bizonyult jobbnak.

Pocsai Balázs, a magyar szövetség részéről a versenyre delegált szakember – a paratriatlon válogatott szövetségi kapitánya – elmondta: a korai kezdés ellenére már nagyon magas hőmérséklet fogadta a versenyzőket, és a mezőny kicsit foghíjas volt ugyan, de a férfiaknál 24, míg a nőknél 14 csapat így is ott volt a rajtnál.

Eredmények:

férfiak:

1. Tiszaújvárosi TK (Sinkó-Uribe Aurél, Vágási Zoltán, Sinkó-Uribe Ábel) 1:16:57 óra

2. Ferencvárosi TC (Molnár Gergő, Berekméri Levente, Holba Dániel) 1:19:54

3. Mogyi SE (Tóth Máté, Kollár Erik, Czigány András) 1:20:17

nők:

1. Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (Sárszegi Noémi, Hangya Adrienn, Soós Fanni) 1:25:31 óra

2. Team Újbuda (Nádas Romina, Peszleg Dominika, Sarcia Borbála) 1:26:12

3. Debreceni Sportcentrum (Botka Anikó, Ferenczi Nikolett, Kovács Korinna) 1:28:23

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!