az utolsó hossz

2021.10.08. 12:45

Portréfilmmel búcsúznak Cseh Lászlótól

Pénteken 17.15 órától, közvetlenül a Duna Arénában zajló úszó világkupa döntői előtt Cseh László – Az utolsó hossz címmel az M4 Sport félórás portréfilmmel búcsúzik a visszavonuló legendától.

Laszlo Cseh (HUN) competes on Men's 100 m Butterfly semifinal during the 17th FINA World Championships, at Duna Arena, in Budapest, Hungary, Day 15, on July 28th, 2017, Photo Stephane Kempinaire / KMSP / DPPI (Photo by STEPHANE KEMPINAIRE / STEPHANE KEMPINAIRE / DPPI via AFP)

Forrás: AFP / DPPI

Fotó: Stephane Kempinaire

A filmben Cseh László segítségével elevenítik fel egészen

a kezdetektől indulva pályafutásának legfontosabb pillanatait, kezdve a 2002-es, riesai rövidpályás Európa-bajnokságon szerzett bronzérmével, egészen az idei, tokiói olimpia 200 méter vegyes döntőjéig.

A 35 éves Cseh többek között arról is beszélt, hogy ma már egyáltalán nem érzi az olimpia arany hiányát, sőt, véleménye szerint ha például 2004-ben Athénban – ami előtt nem sokkal egy szerencsétlen balesetben eltörte a lábfejét – nyert volna, akkor talán már négy évvel később, a számára három ezüstöt hozó pekingi játékokat követően befejezte volna pályafutását.

A filmben választ ad arra,

miképpen romlott meg a kapcsolata Turi Györggyel, milyen szerepe volt az edzőváltásban Bernek Péternek, és hogy 2012-ben Londonban, négy évvel később pedig Rióban hogyan tudott a mélypontról visszajönni.

A tokiói játékok után visszavonuló klasszis pénteken abban a medencében köszön el, ahol pályafutása utolsó, 71. érmét szerezte világversenyen. A 2017-es világbajnokságon nyert ezüstjével egyszersmind egy aligha megdönthető rekordot állított fel: az volt egymás után a nyolcadik nagypályás vb, amelyiken dobogóra állhatott.

A tervek szerint Cseh László még – versenyen kívül – egy 100 méter vegyes erejéig medencébe ugrik, majd nem sokkal később a Duna Aréna előtt a rajongók is találkozhatnak a világ- és Európa-bajnok úszóval.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!