Supersport-világbajnokság

2021.12.16. 09:56

Sebestyén Peti 2022-ben is az Evan. Bros. Racing csapatával versenyez

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar pilóta szeretne jövőre még jobb eredményeket elérni.

A 2021-es csonka szezon után Sebestyén Peti 2022-ben teljes idényt teljesít majd a Supersport-világbajnokságon a kétszeres világbajnok, olasz Evan. Bros. Racing Team színeiben. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző magyar pilóta az idei évi tapasztalatait felhasználva szeretne jövőre még jobb eredményeket szállítani a magyar motorsport számára.

December 15-én jelentették be a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködését, amely szerint Komárom-Esztergom megyében kerülnek ki az első motorosbarát szalagkorlátok.

A sajtótájékoztatón Sebestyén Peti jövő évi szezonját is hivatalosan megerősítették. Az idei kiemelkedő eredményeit követően jövőre is az olasz Evan. Bros. Racing színeiben versenyezhet a teljes szezonban a Supersport-világbajnokságon.

Sebestyén Peti eddigi legjobb eredménye egy 5. helyezés, amelyet Supersport kategóriában szerzett

Forrás: Vaclav Duska / HUMDA

A VB egyetlen magyar résztvevője 2021-ben 17 futamon indult el, szinte az összes versenyen pontszerző helyen zárt, legtöbbször a TOP10-ben.

Nagyon nagyon boldog vagyok, hogy ezzel a professzionális csapattal folytathatom jövőre. Köszönöm szépen a HUMDA-nak, hogy lehetővé tették ezt – hangsúlyozta a versenyző.

Hozzátette, nem volt könnyű szezon közben, tesztek nélkül csatlakozni a mezőnyhöz, de úgy gondolja, az idei tapasztalatokkal, a téli felkészüléssel és a teljes tesztprogrammal bizakodva állhatnak a jövő évi szezon elé. Kiemelte, az új szabályok megkeverik majd a kártyákat, és még izgalmasabbá tehetik a kategóriát.

Tudom, hogy a csapat egy 100 százalékos technikát biztosít majd számomra, amivel képesek leszünk az élmezőnyben harcolni – mondta el Sebestyén Peti.

Fabio Evangelista, az Evan. Bros. Racing csapatfőnöke elmondta, boldogan hosszabbítottak szerződést Petivel és a HUMDA-val a 2022-es szezonra. Felidézte, 2021-ben Peti úgy csatlakozott a csapathoz, hogy a teljes tesztprogramot és az idény első felét is kihagyta. Jövőre viszont már télen el tudák kezdeni közösen a felkészülést.

Petiben még rengeteg kiaknázatlan potenciál van, és reméljük, hogy a segítségünkkel mindezt még jobban meg tudja majd mutatni – fogalmazott.

Hangsúlyozta, a maguk részéről mindent meg fognak tenni, hogy a HUMDA-val és Petivel együttműködve egy emlékezetes szezont tegyenek össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!