Férfi kosárlabda vb-selejtező

2022.02.28. 12:09

Ivkovics: ez nem papírforma volt

Büszkén hozzátette, hogy amióta ő a kapitány, a balkáni országok közül már csak Szerbiát nem sikerült legyőznie a válogatottnak.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány szerint megérdemelt győzelmet aratott a magyar férfi kosárlabda-válogatott, amely vasárnap bravúrral 88-84-re nyert Montenegróban a világbajnoki selejtezősorozat negyedik fordulójában.

 "Jól játszottunk, kevés labdát adtunk el, és irányítani tudtuk a meccset" - kezdte értékelését a szakvezető. - "Hangsúlyozom, hogy ez nem papírforma volt. A papírforma alapján ugyanis Montenegró erősebb nálunk" - utalt arra, hogy az ellenfél 25., Magyarország pedig a 43. a nemzetközi szövetség világranglistáján.

Ivkovics büszkén hozzátette, hogy amióta ő a kapitány, a balkáni országok közül már csak Szerbiát nem sikerült legyőznie a válogatottnak.

A 19 pontos Perl Zoltán közölte, néhány változtatást hajtottak végre azután, hogy a montenegróiak csütörtökön 83-67-re nyertek Debrecenben.

"Az elsőtől az utolsó percig küzdöttünk, és megérdemeltük a győzelmet. Nagyon intenzív meccs volt" - jelentette ki a bajnok Falco játékosa.

Bosko Radovic szövetségi kapitány keserűen arról beszélt, hogy a Podgoricában mutatott játékkal nem lehet mérkőzést nyerni, így nem érdemelték meg a sikert.

"Gyengén büntetőztünk, és 17 labdát eladtunk, ami nem normális. Az utolsó negyed 59-59-ről indult, aztán kaptunk 29 pontot. A saját csarnokunkban" - mérgelődött a mester.

A honosított Justin Cobbs azt emelte ki, hogy a montenegróiak kényelmesen kezdték a találkozót.

"Miközben mi elrontottuk a büntetőket és eladtuk a labdákat, a magyaroknál Vojvoda sorra mutatta be a nehéz dobásokat.

Részünkről ez egy másik csapat volt, mint három nappal ezelőtt, de ugyanez érvényes az ellenfélre is" - fűzte hozzá.

A kvartett másik meccsén a franciák 69-56-ra nyertek Portugáliában, így két fordulóval a vége előtt eldőlt, hogy a veretlenül éllovas gárda már biztosan ott lesz a kvalifikáció második körében. Az E csoport harmadik, még továbbjutó helyének megszerzéséért az Ivkovics-gárdának Portugáliát kell megelőznie, amelyet ehhez idehaza le kell győznie júliusban.    

A 2023 februárjáig tartó európai vb-selejtezősorozatban 32 együttes verseng. Júliusban minden négyesből az első három gárda jut tovább a kvalifikáció második szakaszába. Ezután a 24 együttes négy hatos csoportban folytatja úgy, hogy valamennyien magukkal viszik a korábban szerzett pontjaikat. Végül mind a négy csoportból az első három utazhat a jövő nyári vb-re, amelynek a Fülöp-szigetek, Indonézia és Japán ad otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!