Téli EYOF

2022.03.24. 10:15

Kozuback Kamilla szerezte a magyarok első aranyérmét

A pekingi olimpikon a női hódeszkások mezőnyében megnyerte a big air versenyszámot.

A női hódeszkások mezőnyében Kozuback Kamilla szerdán megnyerte a big air versenyszámot a finnországi Vuokattiban zajló XV. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF), ezzel a magyar küldöttség első aranyérmét szerezte.

A Magyar Olimpiai Bizottság közösségi oldalának tájékoztatása szerint a pekingi olimpikon Kozuback magabiztos teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt.

Kozuback a pekingi ötkarikás játékokon három versenyszámban indult a hódeszkásoknál: slopestyle-ban a 28., big airben a 17., félcsőben a 19. helyen végzett.

A magyar küldöttségnek ez már a harmadik érme Vuokattiban: a rövidpályás gyorskorcsolyázók közül hétfőn Somodi Maja másodikként zárt 1500 méteren, majd kedden Schőnborn Melinda szerzett ezüstérmet az 500 méteres távon.

A péntekig tartó EYOF-on - a 14-18 év közötti fiatalok multisporteseményén – rekordlétszámú, 30 fős magyar csapat vesz részt.

Borítókép: Kozuback Kamilla a női hódeszkások slopestyle versenyszámának selejtezője előtt a csangcsiakoui zónában lévő Kenting Havas Parkban a 2022-es pekingi téli olimpián 2022. február 5-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában