3x3-as kosárlabda

2022.06.05. 22:13

Elődöntős veresége ellenére kijutott a magyar férfi válogatott az Eb-re

A magyar férfi válogatott 21-9-re kikapott az elődöntőben Montenegrótól vasárnap a 3x3-as kosárlabda Európa-bajnokság konstancai selejtezőjében, ám ennek ellenére is kijutott a szeptemberi Eb-re.

A romániai tengerparton kezdődött, majd az esős időjárás miatt egy közeli sportcsarnokba átköltöztetett tornán Csirke Ferenc szövetségi kapitány együttese négy győzelemmel, százszázalékos mérleggel került a négy közé.

Az Ivosev Tamás, Keller Iván, Demeter Attila, Kelemen Balázs összeállítású csapat az esti elődöntőben Montenegróval csapott össze és sima vereséget szenvedett, a nemzetközi szövetség (FIBA) azonban a találkozó után arról tájékoztatta a magyar szövetség helyszíni képviselőit, hogy a válogatott így is ott lehet a szeptember 9. és 11. között Grazban sorra kerülő Eb-n.

Ez azért történt, mert – bár a tornáról papíron csak a két finalista biztosította helyét a kontinenstornán – az oroszok kizárása nyomán megüresedett helyet fel kellett tölteni. Ehhez a konstancai és az ezzel párhuzamosan zajló izraeli selejtezőtorna kijutásról lemaradt csapatait rangsorolták, ebben pedig a 4/1-es győzelmi mutatóval zárt magyaroké volt a legjobb mérleg.

Borítókép: A belga Thierry Marien (b) és Ivosev Tamás a 3x3-as férfi kosárlabda olimpiai kvalifikációjának döntőjében, a Belgium–Magyarország mérkőzésen Debrecenben, a Nagytemplom előtti téren 2021. június 6-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában