Labdarúgás

2022.06.27. 14:55

Új elnök és új vezetőedző került a DVSC élére

A DVSC eddigi vezetőségének és Joan Carrillónak megköszönték a munkáját, helyét Joao Janeiro veszi át.

A DVSC labdarúgócsapata jövőjével kapcsolatban már hetek óta keringtek különböző hírek, több érdeklődő is felmerült, akik támogatóként vagy akár tulajdonosként csatlakoznának a klubhoz. Ezzel kapcsolatban hívott össze egy sajtótájékoztatót a Loki hétfő délelőttre, amelyen Papp László, Debrecen polgármestere, Kósa Lajos, a DVSC Egyesület elnöke és Ike Thierry Zaengel vettek részt – írja a Haol, a Hajdú-Bihar megyei hírportál.

Papp László, Debrecen polgármestere (balról) és Joao Janeiro, a DVSC új vezetőedzője
Forrás: Hajdú-Bihari Napló / Kiss Annamarie

Utóbbi nemzetközileg ismert üzletember, tranzakciós tanácsadó, akinek fő szakterületei a szálloda-, a szórakoztató-, a média-, illetve a sportipari befektetések.

A Debreceni VSC legutóbb, szinte napra pontosan két évvel ezelőtt jelentett be hatalmas változást, akkor Szima Gábor távozott elnöki pozíciójából 19 év után. A DVSC igazgatótanácsának elnöke Szabó Péter lett, a sportigazgatói pozíciót pedig a korábbi csapatkapitány, Tőzsér Dániel kapta.

Ike Thierry Zaengel (balról) és Papp László, Debrecen polgármestere
Forrás: Hajdú-Bihari Napló / Kiss Annamarie

Új korszak kezdődik

A sajtótájékoztatón először Kósa Lajos szólalt meg. 

– Lezárul egy korszak, és egy új kezdődik a Loki életében. Nem olyan régen, miután kiestünk, egy új felállással indult útjára a csapat. Az akkori terveket teljesítettük, rögtön feljutottunk, a következő idényben pedig bennmaradtunk az első osztályban. Azonban amikor átvettük a stafétát Szima Gábortól, akkor az volt a tervünk, hogy új partnereket találjunk, akik segítenek nekünk visszakerülni az európai porondra, és ezt kívánjuk elérni. Szeretnénk megköszönni Tőzsér Dániel, Ábrók Zsolt és Szabó Péter munkáját és az igazgatótanács többi tagjának is, illetve hálával tartozunk Joan Carrillónak. Az igazgatóság új elnöke Ike Thierry Zaengel lesz.

Az akadémia az elsődleges befektetési terület

– Két évvel ezelőtt kezdtünk el Debrecenben gondolkozni, közben sikerült több másik csapattal is befektetési együttműködést kialakítani, de a Loki mindig ott volt a fejükben. Három hónappal ezelőtt aztán Makray Balázs összehozta a találkozót Kósa Lajossal és Papp Lászlóval – elevenítette fel Ike Thierry Zaengel a sajtótájékoztatón. 

– Alapvető elgondolásunk, hogy leginkább a DVSC Labdarúgó Akadémiába kell befektetni, hiszen nincs olyan szuperklub, amely e nélkül tudna előrehaladni. Debrecen ilyen szempontból is egyedülálló létesítményekkel rendelkezik, ami remek alap, ám az elmúlt időszakban a labdarúgás sokkal gyorsabbá, agresszívabbá vált, és ezt már akadémiai szinten kell elsajátítani a későbbi sikeres nemzetközi szerepléshez. Az akadémiával kapcsolatban a jövő héten tudunk majd konkrétumokkal szolgálni. A Debrecen számunkra egy hosszú távú projekt, ezért az elsődleges befektetési terület az akadémia lesz, ám a többi partnerklubunktól addig is a Lokihoz irányítunk játékosokat, hogy segítsenek visszahelyezni a DVSC-t az őt megillető pozícióba.

Borítókép: Hajdú-Bihari Napló / Kiss Annamarie

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!