Európa-bajnokság

2022.07.28. 14:58

Tizenkét magyar evezős utazik Münchenbe

Egy női és hat férfi egységet indítanak az Eb-n, ezek közül öt szerepel az olimpiai programban.

Hét egységben tizenkét magyar evezős küzd majd a müncheni Európa-bajnokságon, amelyet augusztus közepén a multisport kontinensbajnokság keretén belül rendeznek.

Molnár Dezső szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: egy női és hat férfi egységet indítanak az Eb-n, ezek közül öt szerepel az olimpiai programban.

Férfi egypárban a riói és tokiói olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúz indul, aki a királyszámban tavaly tizedik helyen zárta az ötkarikás játékokat. A ketteseknél a rutinos Simon Béla, Juhász Adrián képviseli majd a magyar színeket, kétpárban Bácskai Máté és Szabó Márton. A könnyűsúlyúaknál Galambos Péter és Tamás Bence alkotja a kétpárt, Szabó Bence és Furkó Kálmán a címvédő kettest, míg egypárban Szigeti Roland indul.

A nőknél egyedül a kétpárra neveznek a magyarok, akiket Preil Vivien és Krémer Eszter képvisel majd.

Az augusztus 11. és 21. között sorra kerülő multisport Eb-n az evezés mellett további nyolc sportágban rendeznek versenyeket a bajor fővárosban.

Forrás: MTI

Borítókép: A svájci Jeannine Gmelin a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női egypárevezős versenyszámának előfutamában a tokiói Sea Forest Evezős Pályán 2021. július 23-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában