Kézilabda

2022.10.04. 09:20

Norvég kapust igazol a Pick Szeged

Emil Kheri Imsgardot két honfitársa, Alexander Blonz és Kent Robin Tönnesen várja a szegedi öltözőben.

Miguel Martins, a Pick Szeged játékosa (k) és Emil Kheri Imsgard, az Elverum kapusa (j, háttal) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában játszott Pick Szeged–Elverum HB mérkőzésen Szegeden 2021. október 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Emil Kheri Imsgard, a norvég Elverum HB kézilabdakapusa jövő nyártól a magyar bajnok Pick Szeged játékosa lesz.

Klubváltásának hírét a 24 éves hálóőr jelentette be a Hamar Arbeiderblad című napilapnak adott interjúban.

A Pick Szeged a világ egyik legjobb klubja, amely az európai porondon is szép eredményeket ért el. Évek óta ez az álmom, és most valóra válik

– mondta Imsgard.

A norvég válogatott kapust két honfitársa, Alexander Blonz és Kent Robin Tönnesen várja a szegedi öltözőben. Átigazolásának hírét Nils Kristian Myhre, az Elverum HB sportigazgatója is megerősítette.

Érdekesség, hogy a két csapat azonos Bajnokok Ligája-csoportban szerepel, és az Elverum október 26-án vendégeskedik a Pick Arénában.

A szegediek két kapusa közül Mikler Roland szerződése 2024 nyaráig szól, Mirko Alilovic megállapodása viszont jövő nyáron lejár, tehát minden bizonnyal a horvát játékos helyére érkezik Imsgard.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!