Labdarúgó NB I

2022.10.09. 20:14

Ötödik hazai mérkőzését is megnyerte a Ferencváros, és visszaállt a tabella élére

A címvédő Ferencváros magabiztos játékkal 2-0-ra legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga tizedik fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, és visszavette a vezetést a tabellán.

Ferencvárosi gólöröm a labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójában játszott Újpest FC–Ferencvárosi TC mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2022. szeptember 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az FTC a bajnokságban ötödik hazai fellépését követően is megőrizte hibátlan mérlegét, míg a DVSC ötödik idegenbeli találkozója után is nyeretlen, egy döntetlenjét a negyedik vereség követte.

OTP Bank Liga, 10. forduló: Ferencvárosi TC–Debreceni VSC 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, 10 857 néző, v.: Berke
gólszerzők:  Vécsei (11.), Zachariassen (56.)
sárga lap: S. Mmaee (42.), Esiti (51.), Knoester (84.), illetve Deslandes (4.), Varga J. (52.), Dzsudzsák (73.)

Ferencváros:
Dibusz - Botka, S. Mmaee, Knoester, Civic (Pászka, 88.) - Esiti (Besic, 56.), Vécsei (Mercier, 88.) - A. Traore (Marquinhos, 82.), Zachariassen, Gojak (Sigér, 82.) - R. Mmaee

Debrecen:
Gróf - Bévárdi (Kusnyír, 62.), Lagator, Deslandes (Dos Santos, 7.), Ferenczi - Varga J. (Major, 78.) - Szécsi, Dzsudzsák,  Baráth P., Bódi (Kiziridisz, 62.) - Do. Babunszki (Sós, 78.)

A jó iramú, szórakoztató első félidőben a vendégek mozgékony középpályájukra alapozva bátor, nyílt játékot vállaltak fel, úgy a letámadásoknál mint a kontráknál. Amíg azonban a vendégek előtt nem adódott ziccer – kétszer szabálytalanság után azért a kapuba találtak –, addig a hazaiak Vécsei góljával a 11. percben előnyhöz jutottak, majd lehetőségeiket később már helyzetek is követték. A Ferencvárosban Civic vezérletével különösen a bal oldal volt aktív, míg elől Zachariassen és Ryan Mmaee tett hozzá a legtöbbet a játékhoz.

Az 56. percben megduplázta előnyét a házigazda: labdaszerzés után az első hazai próbálkozást még védte Gróf, az ismétléssel szemben már tehetetlen volt. A gólt Zachariassen szerezte. A kétgólos különbség után kicsit visszaesett az iram, a felek a mezőnyben küzdöttek. A Ferencváros a hajrához érve azonban ismét veszélyeztetett, Grófnak védeni valója is akadt. A DVSC nem zuhant össze, nem adta fel, de akcióit nem tudta befejezni, azokban a lefújásig nem volt gólveszély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!