Közös szenvedély

2023.01.09. 15:25

A legendás edző, Fabio Capello találkozott Orbán Viktorral

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta az olasz futballtrénert. A 76 éves Fabio Capello több csapatot olasz bajnoki címig vezetett, az AC Milannal Bajnokok Ligáját is nyert, a Real Madriddal pedig spanyol bajnok volt.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Fabio Capello korábbi futballmenedzsert és -edzőt (b) a Karmelita kolostorban 2023. január 9-én

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Fischer Zoltán

Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban fogadta Fabio Capello korábbi futballmenedzsert és -edzőt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Marco Rossi szövetségi kapitány irányításával szintet lépett a magyar futball

 – mondta a hétfő esti M4 Sport – Az Év Sportolója Gálán díjat átadó legendás futballtréner, Fabio Capello, aki a nap folyamán Orbán Viktorral is találkozott.

A 76 éves olasz szakember, aki több csapatot olasz bajnoki címig vezetett, az AC Milannal Bajnokok Ligáját is nyert, a Real Madriddal pedig spanyol bajnok volt, hétfőn az M4 Sportnak elmondta: 

szerinte a magyar válogatott sikereinek köszönhetően „egyre több fiatal kezd majd bele a sportágba, egyre többen hisznek majd a futballban, ezáltal pedig tovább fejlődhet a sportág”.

Hozzátette, a sikerek mögött ott van az edző és a stábja, nekik köszönhetően a játékosok jelentős fejlődésen mentek keresztül.

Fabio Capello – akinek magyarországi kötődése is van, hiszen édesapja a Baranya megyei Himesházán született – beszélt a múlt hónapban befejeződött katari világbajnokságról, amely véleménye szerint taktikai szempontból és a játék sebességét illetően is kiemelkedően erős volt. Hozzátette, a keleti csapatok továbbra is lassúak a legmagasabb szinthez képest, ugyanakkor Afrika fejlődött, amit Marokkó szereplése támaszt alá, míg a döntőben már az igazi sztárok, Lionel Messi és Kylian Mbappé emelkedtek ki.

ORBÁN Viktor; CAPELLO, Fabio
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Fabio Capello korábbi futballmenedzsert és -edzőt (b) a Karmelita kolostorban 2023. január 9-én
Fotó: Fischer Zoltán / Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A gálát megelőzően a szintén díjátadóként közreműködő Farkas Henrietta 11-szeres paralimpiai bajnok, 17-szeres világbajnok alpesi síelő is nyilatkozott: a Nemzeti Sporthíradónak azt mondta, nagyon megtisztelő, hogy az esemény díszvendége lehet. Beszélt arról, hogy karácsony előtt bejelentette visszavonulást, így most el tudta fogadni a meghívást, amire korábban nem volt módja. A felvidéki magyar látássérült sportoló elárulta, nem volt egyszerű meghoznia a visszavonulásról szóló döntést.

„A síelésnek éltem az elmúlt majdnem húsz évben, szívvel-lélekkel csináltam, nagyon élveztem az egészet, de volt bennem egy érzés, hogy tovább kellene lépnem, a testemen is éreztem, hogy jobban elfárad a felkészülés és a sok utazás során és sok operációm is volt”

 – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában