Labdarúgó NB I

2023.03.05. 17:15

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi eredményei

A kieső helyen álló Budapest Honvéd hazai pályán legyőzte az ötödik Puskás Akadémiát, az Újpest pedig döntetlent játszott a vendég Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Illusztráció/A mezőkövesdi Dino Besirovic (b) és a kispesti Herdi Prenga a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2022. október 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A Debrecen emberhátrányban pontot szerzett Újpesten

A Debreceni VSC több mint harminc percet emberhátrányban futballozva 1-1-es döntetlent játszott a bennmaradásért küzdő Újpest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

Az Újpest tűnt elszántabbnak a mérkőzés elején, de eleinte nem találta a szervezett debreceni védekezés ellenszerét, hátul pedig Pauljevic szerencsétlen mozdulata a vendégeket juttatta előnyhöz, sőt, a szerb védő következő nagy hibája - akkor eladta a labdát - majdnem újabb debreceni gólt eredményezett. A lila-fehéreknek azonban nem szegte kedvét, hogy hátrányba kerültek, egyre veszélyesebb akciókat vezettek, s végül összejött az egyenlítés, igaz, ehhez Manrique pontatlan passza kellett.

A térfélcserét követően sem változott a játék képe: a fővárosiak jóval kezdeményezőbbek és veszélyesebbek voltak, de csak helyzetekig jutottak. A lila-fehérek dolgát aztán jócskán megkönnyítette Manrique, akit utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt kiállítottak. Létszámfölényben nyomasztóvá vált az újpesti fölény, a hajdúságiak pedig többnyire csak a védekezésre összpontosítottak. Ezt viszont sikerrel tették, mert a kapus Milosevic remek teljesítményével sikerült kapott gól nélkül megúszniuk a hátralévő 30 percet, ami pontszerzést ért számukra. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy hajrában második sárga lappal elküldték a kispadtól az újpesti vezetőedzőt, Milos Kruscicot.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Újpest FC-Debreceni VSC 1-1 (1-1)
Szusza Ferenc Stadion, 3189 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Mudrinski (37.), illetve Pauljevic (17., öngól)
piros lap: Manrique (60.)
sárga lap: Anculasz (75.), illetve Kiziridisz (25.), Lagator (48.)

Újpest FC:
 Nikolic - Pauljevic, Anculasz, Hall, Antonov - Mack (Boumal, 61.), Onovo, Jakobi (Mörschel, 69.) - Varga B. (Croizet, 61.), Mudrinski, Csoboth (Ambrose, 82.)

Debreceni VSC:
Milosevic - Varga J., Lagator, Deslandes, Ferenczi - Manrique, Loncar, Kiziridisz (Szécsi, 68.) - Dzsudzsák (Ojediran, 68.), Sós (Bódi, 79.) - D. Babunski (Dreskovic, 92.)

A Puskás Akadémia ellen szakadt meg a Honvéd rossz sorozata

A kieső helyen álló csapat hazai pályán 3-1-re legyőzte az ötödik Puskás Akadémiát, ezzel megszakította hét tétmérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát.

Sok szabálytalansággal és így töredezett játékkal telt a mérkőzés első 20-25 perce. Ebben az időszakban a vendégek előtt adódott igazi gólhelyzet, de a remek indítást kapó Slagveer a kiválóan helyezkedő és jó oldalra vetődő Dúzs kapusba rúgta a ziccert. Összességében a teljes első félidőben fölényben futballozott a Puskás Akadémia, legalábbis a kapura lövések arányát illetően. Gólt azonban a szünetig sem a felcsútiaknak, sem pedig a házigazdáknak nem sikerült szerezni, igaz, a Honvéd kapufáig jutott Tóth kapus bravúros védésének eredményeként.

Fordulás után nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe a Puskás Akadémia, amely hamar meg is szerezte a vezetést, az öröm viszont nem tarthatott sokáig, a Honvéd ugyanis nyolc perccel később egyenlített. A folytatásban lendületben maradt a fővárosi együttes, amely fordítani is tudott: az albán Herdi Prenga másodszor volt eredményes 11 perc alatt, majd a hajrá kezdetén Lukic eldöntötte a meccset a piros-feketék javára. A Honvéd hat nyeretlen bajnoki és egy elveszített kupameccs után győzött ismét.

A felcsúti csapat egymás után a harmadik bajnokiján maradt nyeretlen.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Budapest Honvéd-Puskás Akadémia FC 3-1 (0-0)
Bozsik Aréna, 3656 néző, v: Bogár
gólszerzők: Prenga (56., 67.), Lukic (81.), illetve Favorov (48.)
kiállítva: Doka (86., Honvéd)
sárga lap: Lovric (89.), illetve Corbu (15.), Bartolec (45+1.), Spandler (51.), Batik (65.)

Honvéd:
Dúzs - Lovric, Prenga, Capan - Samperio, Bocskay (Szabó, 79.), Mitrovic, Tamás - Kocsis (Doka, 79.), Lukic (Átrok, 94.), Domingues (Keresztes, 94.)

Puskás Akadémia:
Tóth - Bartolec, Batik, Spandler, Ormonde-Ottewill - Slagveer (Zahedi, 73.), Favorov, Corbu (Komáromi, 73.), Levi - Puljic (Colley, a szünetben), Gruber (Van Nieff, 63.)

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!