Tervek

2023.04.06. 11:13

Hosszú Katinka: vannak céljaim a jövőre is

A mai napig edz, de a súlypontok átalakultak várandóssága során, ugyanakkor az élsporttól nem vesz búcsút Hosszú Katinka. A háromszoros olimpiai bajnok úszó az MTI-nek nyilatkozott az Egyesült Államokban, ahol az elmúlt napokban több helyszínen is bemutatták az életéről készült dokumentumfilmet.

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó interjút ad az M4 Sport stábjának a római vizes Európa-bajnokságon 2022. augusztus 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

New Yorkban a Liszt Intézetben az óriási érdeklődés miatt kettő helyett három vetítésen mutatták be a dokumentumfilmet, míg Floridában is teltház előtt tartották a bemutatót szintén a Liszt Intézet támogatásával. 

Az úszó az MTI-nek elmondta, hogy 

a floridai Fort Lauderdale-ben abba az uszodába is ellátogatott, ahol edzőtáborok során számos alkalommal úszott, és ahol most is találkozott amerikai úszókkal, és ahogy fogalmazott a floridai létesítmény "a Duna Aréna után a második legszebb uszoda a világon". 

Beszámolt arról, hogy az említett uszodában most is edzett, annak ellenére, hogy a várandóssága miatt "más a sporthoz való hozzáállása". Ahogy mondta a határok feszegetése helyett most próbál "kényelmesen edzeni" vigyázni magára. A háromszoros olimpiai bajnok ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a floridai uszodában tett látogatás sem a "nosztalgia" jegyében telt, mert vannak tervei a jövőre nézve. 

Mint mondta, 

az Egyesült Államokban tett utazás volt az utolsó hosszabb útja a szülés előtt, a legfontosabb pedig az most, hogy ő és a baba is egészséges legyen. 

Hozzátette, hogy emellett próbál formában maradni. 

"Nagyon szeretek úszni, sportolni, és vannak céljaim a jövőre is, úgyhogy azt is kíváncsian várom, hogyan fog átalakulni az életem, hogy a baba mellett hogyan fogok tudni edzeni" - fogalmazott Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó az Egyesült Államokban tett látogatása utolsó napján.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!