Jégkorong-vb

2023.05.15. 14:35

Kóger Dániel: itt az idő, hogy megmutassuk, mit tudunk

A csatár Kóger Dániel szerint a franciák elleni keddi mérkőzésen jön el az idő, hogy a magyar jégkorong-válogatott megmutassa, mit tud valójában, hogy van esélye kiharcolni a bennmaradást a tamperei-rigai világbajnokságon.

MW

A magyar jégkorong-válogatott edzése a Nokia Arénában, a finnországi Tamperében 2023. május 15-én. A nemzeti csapat a tamperei-rigai világbajnokságon legközelebb május 16-án játszik Franciaország ellen

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A csatár az MTI-nek a hétfői csapatfotózás és edzés után elmondta, hogy első két összecsapásukon, a dánoktól (1-3) és az amerikaiaktól (1-7) elszenvedett vereség alkalmával is akadtak olyan szakaszok, amelyek nagyon jól sikerültek, ezek időtartalmát kellene bővíteni, lehetőleg hatvan percre kedden.

Most jött el az idő, hogy a válogatott megmutassa, mit tud, mennyit fejlődött az előző, hét évvel ezelőtti A csoportos vb-hez képest. Az elitcsapatok ellen változatlanul minimális esélyünk van, ám például a franciákat vagy osztrákokat el kellene kapnunk, hogy ne essünk ki egyből, és legyen meg a történelmi bennmaradás

– hangsúlyozta a harmadik elit vb-jén szereplő Kóger.

Hozzátette: harapósnak érzi a csapatot, készen állnak majd a franciák ellen, bár azt nem tudja, hogy Kevin Constantine szövetségi kapitány nevezi-e a találkozóra.

„Kedden nem lehet kifogás semmire, a végeredményre sem. Kiutazás előtt is tudtuk, hogy egy pihenőnap után játszunk a franciákkal. Jó csapatuk van, erősek, de nem legyőzhetetlenek. Nekik az első három meccsen kell begyűjteniük azokat a pontokat, amivel bennmaradhatnak. Nekünk most jött el az első ilyen csata. Az amerikaiak elleni vereség kalkulálható volt, nem tört meg minket. Szeretnénk azt játszani kedden, amit tudunk” – fogalmazott Kóger.

Sebők Balázs – a csapat egyik vezére, aki ugyanakkor a lőtt és kapott gólokat összegző plusz/mínusz mutatóban a legrosszabb (-5) a magyar keretben – jelezte: pályafutása során nem emlékszik olyanra, hogy mínusz 5-tel álljon a statisztikában.

„Biztos, hogy több kell tőlünk, de kedden megmutatjuk, mit tud a sorunk. Sokat beszélünk, jó barátságban is vagyunk, segítjük egymást. Olyan teljesítmény, amit az amerikaiak ellen mutattunk, igazából senki ellen nem engedhető meg. El kell felejtenünk, mi történt vasárnap. A legfontosabb, hogy magunkra, illetve a csapatra összpontosítsunk, ne pedig a franciákra. Én eleve nem szeretem előre megnézni az ellenfeleket” – mondta az MTI-nek az Ilves Tamperéből a német Iserlohn Roosterhez igazoló csatára.

„Előre tudtuk, hogy, most kedden lesz az első komoly lehetőségünk a pontszerzésre. Azon a napon sok minden eldőlhet” – tette hozzá Sebők.

Ez lesz az 57. egymás elleni mérkőzés, a magyarok 27-szer, a franciák 23-szor nyertek és volt hat döntetlen is, a gólkülönbség magyar szempontból 233-228.

Az utolsó öt összecsapáson rendre a franciák diadalmaskodtak, a legutóbbi magyar siker 2010. november 13-án született Székesfehérváron (5-2). Tétmérkőzésen a magyarok 2001. április 19-én Grenoble-ban, a divízió I/A-tornán nyertek utoljára, az volt a későbbi szapporói hősök első komoly skalpja. Pontszerzésig világbajnokságon 2006. április 27-ig kell visszautazni, Amiens-ben 3-3 lett a végeredmény. Az elitben, hét éve szintén összefutott a két gárda, a franciák viszonylag simán, 6-2-re győztek Szentpéterváron.

Az első számú csatársor adós a hatékony játékkal

A világbajnokságot két papírforma vereséggel kezdte a magyar jégkorong-válogatott, amelynek első számú csatársorától hatékonyabb játékra lesz szükség a folytatásban a remélt bennmaradás kivívása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában