moszkvai tenisz

2017.10.20. 15:05

Babosék tornagyőzelemmel zártak

Babos Tímea és Andrea Hlavackova megnyerte a párosversenyt a moszkvai keménypályás tenisztornán.

A magyar játékos és cseh partnere – a viadal első kiemeltje – 1 óra 8 perces mérkőzésen, döntő rövidítésben múlta felül a Nicole Melichar, Anna Smith amerikai, brit duót pénteken.

Az első szettben Babosék határozott és pontos játékkal 12 perc alatt 4-0-s előnyre tettek szert, és azzal együtt könnyedén nyerték a 26 perces szakaszt, hogy az ellenfél a végére magára talált.

Olyannyira belelendült Melichar és Smith, hogy a második játszmát 33 perc alatt meg is nyerte, így következhetett a döntő rövidítés, amelyben a magyar, cseh páros megint ellenállhatatlanul játszott, és kilenc perc alatt 10-3-ra győzött.

„Boldog vagyok, hogy újabb versenyt sikerült nyernünk! Nagyon nehéz héten vagyunk túl, de lényeg a győzelem – nyilatkozott Babos Tímea hivatalos honlapján. – Kiválóan szervezett versenyen vettünk részt, nagyszerűen éreztük magunkat. Most irány Szingapúr és a páros-világbajnokság. Remélem, hogy ott is hasonlóan sikeresek leszünk.”

Babos Hlavackovával hatodszor játszott idén döntőt, előzőleg, Rabatban, Quebec Cityben és Taskentben a legjobb volt a páros, Madridban és Pekingben pedig kikapott a fináléban. A magyar teniszező pályafutása 23. döntőjét játszotta WTA Touron pénteken és a 15. tornagyőzelmét aratta – olvasható a babostimea.hu oldalon.

A magyar, cseh kettős legközelebb a vasárnap kezdődő WTA-világbajnokságon szerepel.

Eredmény:

női páros, döntő:

Babos Tímea, Andrea Hlavackova (magyar, cseh, 1.)-Nicole Melichar, Anna Smith (amerikai, brit) 6:2, 3:6, 10-3 – döntő rövidítés

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!