Tovább, tovább

2017.07.24. 14:30

Elődöntőben a férfi kardozók

A magyar férfi kardcsapat bejutott az elődöntőbe a lipcsei vívó-világbajnokság hétfői versenynapján, miután a nyolc között három tussal verte az iráni együttest.

Lipcse, 2017. július 21. Szatmári András a dél-koreai Gu Bon Gil elleni mérkõzésen a férfi kardozók döntõjében a lipcsei vívó-világbajnokságon 2017. július 21-én. Szatmári megnyerte a férfi kard egyéni versenyszámot, 1990 óta õ az elsõ magyar világbajnoki gyõztes a kategóriában.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Filip Singer

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású válogatott a Guatemala elleni könnyed sikerrel kezdett, majd a fehéroroszok elleni nehéz győzelemmel folytatta szereplését a vb-n. A negyeddöntőben sokáig kézben tartotta a meccset, a végén azonban ismét Szilágyi kiváló zárása kellett a sikerhez.

Az iráni együttest nem lehetett lebecsülni, hiszen az olimpiai negyedik Mojtaba Abedini és a Lipcsében egyéniben negyeddöntős Ali Pakdaman is ott volt a soraiban. Utóbbi nyitásként egy tussal le is győzte a friss egyéni vb-aranyérmes Szatmárit, Szilágyi azonban második emberként már három tus előnnyel adta át Gémesinek a pástot, aki Abedinivel 5-5-öt vívott.

Ezek után a magyarok biztosan vezettek, a hetedik asszót követően már 35-30 volt az állás, Szatmárinak azonban nagyon nem jött ki a lépés Abedini ellen (4-10), és Szilágyinak 39-40-es hátrányból kellett kezdenie. A kétszeres egyéni olimpiai bajnok azonban nem ijedt meg, magabiztosan vívott, Pakdaman pedig nem tudott vele mit kezdeni, így a magyar együttes 45-42-re győzött.

Az elődöntőben a franciákat búcsúztató olasz válogatottal csap össze a magyar csapat.

(Borítókép: MTI / EPA / Filip Singer)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!