Férfi kosár MK

2018.02.18. 22:52

Hetedszer nyerte meg a trófeát a Szolnok

A debreceni fináléban vasárnap egy pillanatig sem adta ki a kezéből a vezetést, s 82–67-re legyőzte a több sebből vérző Falco Szombathelyt.

Férfi kosárlabda MK – Szombathely-Szolnok

Fotó: Balázs Attila

A Szolnok 2015 után újra, összességében hetedszer hódította el a férfi kosárlabda Magyar Kupát.

A debreceni fináléban vasárnap egy pillanatig sem adta ki a kezéből a vezetést, s 82–67-re legyőzte a több sebből vérző Falco Szombathelyt.

A nyolcasok bűvöletében kezdődött a férfi Magyar Kupa fináléja: nyolc év után játszhatott döntőt a Falco, míg sorozatban nyolcadszor jutott döntőbe a Szolnoki Olaj – mint arról a Nemzeti Sport beszámolt.

Végre sokan voltak a debreceni Főnix Csarnok lelátóin, főként a szolnokiak tisztelték meg jelenlétükkel szép számban az eseményt, a hivatalos adatok szerint 4200 jegy kelt el a háromnapos torna utolsó felvonására.

Sztrahinja Milosevics 3 perc és 38 másodperc alatt összeszedett három faultot, a Szolnok meg 13 perc után nyolc triplát termelt – Milosevics ebből is hárommal vette ki a részét.

Remekül kezdett az Olaj, igazi erődemonstrációt indított, s hamar tíz pont fölé hizlalta a különbséget. Bár kétszer is visszajött hatra az új centere, Steve Taylor Jr. vezérelte Falco, a nagyszünetig 11 pontos hátrányt szedett össze.

A szolnokiak védekezése remekül működött, nem hagyták kibontakozni a szombathelyiek kitűnő hátvédjeit. A negyedik negyed első percében Tóth Ádám 2+1-es játéka után már 16 pont volt a differencia (64–48). Az utolsó percek már az önfeledt kosárlabdázás jegyében teltek, a Tisza-partiak biztosan őrizték előnyüket.

A péntek óta látottak alapján nem is lehet kérdés, hogy megérdemelte története hetedik Magyar Kupa-diadalát a Szolnok, hiszen a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtotta a tornán.

A Falco ötödik próbálkozása során sem járt sikerrel, eddig mindegyik MK-fináléját elveszítette.

MESTERMÉRLEG

Dragan Alekszics:

„Nagyon fontos volt, hogy nem engedtük kibontakozni Darrin Govenst az elzárás-leválások után. Ki tudtuk használni, hogy rövid volt a Falco rotációja, fizikailag jobb állapotban voltunk, ez vezetett a győzelmünkhöz. Nagyon örülök ennek a sikernek, a srácok és a szurkolók is megérdemelték!”

Szrecsko Szekulovics:

„Ezen az estén a Szolnok jobb teljesítményt nyújtott. Támadásban sokat hibáztunk, tiszta dobásokat rontottunk el. Ellenfelünk szinte végig dominált a mérkőzésen. Büszke vagyok a játékosaimra, hogy eljutottunk a döntőbe, a problémáink ellenére tisztességesen végigcsináltuk a hétvégét.”

A VÉGEREDMÉNY

Magyar Kupa-győztes: Szolnoki Olaj KK (Luksa Andric, Steven Browning, Quincy Ford, Kovács Péter, Sztrahinja Milosevics, Kendrick Perry, Polyák László, Rudner Gábor, Samuel Taiwo, Tóth Ádám, Tóth Zoltán, Vojvoda Dávid, edző: Dragan Alekszics), 2. Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, 3. Atomerőmű SE, 4. Alba Fehérvár, 5–8. Pécsi VSK-Veolia, Zalakerámia ZTE KK, Egis Körmend, KTE-Duna Aszfalt

Borítókép: MTI / Balázs Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!