Bajnokok Ligája

2020.12.01. 22:45

Nyolcaddöntős a Porto és a Liverpool, megmaradt Szoboszlaiék továbbjutási esélye

Az FC Porto és a tavalyi győztes Liverpool továbbjutása vált biztossá kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének 5. fordulójában. Eközben a Real Madrid meglepetésre 2-0-s vereséget szenvedett a Sahtar Donyeck vendégeként, Szoboszlai Dominik csapata, a Red Bull Salzburg pedig 3-1-re nyert a Lokomotiv Moszkva otthonában.

A C csoportban a portugál együttes vendéglátóként az eddig százszázalékos, már biztos továbbjutó Manchester City elleni gól nélküli döntetlennel harcolta ki a legjobb 16 közé jutást.

A D csoportban ugyanez sikerült a Mersey-parti gárdának, amely hazai pályán az Ajaxot győzte le 1-0-ra.

Megmaradt a továbblépés reménye Szoboszlai Dominik csapatának: a délután folyamán Moszkvában diadalmaskodó Salzburg az Atlético Madriddal verseng az A csoport egyetlen kiadó helyéért.

A magyar válogatott Szoboszlaival felálló Salzburg Berisha góljaival már a szünetre kétgólos előnybe került, amelyet Marko Nikolic csapata nem tudott ledolgozni. Győzelmével az osztrák együttes a harmadik helyre lépett fel az A jelű négyesben és maga mögé utasította a tabellán az orosz gárdát.

A spanyolok vezettek, ám csak egy pontot gyűjtöttek a már biztos továbbjutó, címvédő Bayern München ellen.

A B jelű kvartettben a záró kör előtt minden csapat versenyben van a továbblépésért az Internazionale Mönchengladbachban aratott 3-2-es sikerének köszönhetően.

A Real Madrid ugyanakkor meglepetésre 2-0-s vereséget szenvedett a Sahtar Donyeck vendégeként.

A madridiak ezzel mindkét Sahtar elleni meccsüket elveszítették a B csoportban és a harmadik helyre szorultak az ukrán gárda mögé. Zinedine Zidane tanítványai nehéz helyzetbe kerültek, mert amennyiben később a Borussia Mönchengladbach győzni tud az Internazionale ellen, úgy az utolsó fordulóban a Sahtar kezében lesz a madridiak sorsa.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!