Interkontinentális selejtező

2018.06.22. 08:56

Kikaptak a magyar röpis lányok

Azért még van remény a továbbjutásra és a Nemzetek Ligájába kerülésre.

Érd, 2016. október 9. A román Adina Salaoru ellen sáncol Dobi Edina (b) és Liliom Rita a nõi röplabda Európa-bajnoki pótselejtezõ harmadik körének visszavágó mérkõzésén, a Magyarország - Románia találkozón az Érd Arénában 2016. október 9-én. A magyar válogatott aranyszettben 4-1-re legyõzte a román csapatot, ezzel kijutott a 2017-es Európa-bajnokságra. MTI Fotó: Kovács Tamás

A magyar női röplabda-válogatott három sima játszmában kapott ki a kolumbiai csapattól a Peruban zajló interkontinentális selejtezőben, amelynek győztese játszhat a nemzetközi szövetség (FIVB) legrangosabb sorozatába, a Nemzetek Ligájába való feljutásért.

Az FIVB honlapja szerint a tartalékos magyar válogatott – amely mindössze kilenc játékossal utazott el Limába – közép-európai idő szerint szombat hajnali két órakor a házigazdákkal találkozik. Annak az összecsapásnak a győztese is továbbjut Kolumbia mögött.

A hatcsapatos torna legjobbja megmérkőzhet az idei Nemzetek Ligája leggyengébb együttesével, az argentin válogatottal: az oda-visszavágós párharc győztese jövőre a NL-ben szerepelhet.

A két csoport első és második helyezettjei magyar idő szerint vasárnap hajnalban elődöntőt játszanak, a két győztes pedig megmérkőzik egymással az aranyéremért és az Argentína elleni párosmeccsért.

Eredmény:

A csoport: Kolumbia-Magyarország 3-0 (13, 19, 7)

A borítókép forrása: MTI / Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!