pazar végjáték

2017.07.26. 16:32

Legyőzte a görögöket a női pólócsapat

A magyar női vízilabda-válogatott a harmadik negyedben fordított a meccs képén, és az 5. helyért játszhat.

Budapest, 2017. július 26. A görög Eleni Kszenaki és Bujka Barbara a nõi vízilabdatornán az 5-8. helyért játszott Magyarország - Görögország mérkõzésen a 17. vizes világbajnokságon a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Czagány Balázs

A találkozó elején pontatlanul és bizonytalanul játszott Bíró Attila szövetségi kapitány együttese, amely a nagyszünetre háromgólos hátrányba került, így a lányok 3-6-ról várhatták a második felvonást. A pihenő után azonban gyökeresen megváltozott a játék képe, a harmadik nyolc percet 5-0-ra nyerték a magyarok.

A fordulást követően előbb Takács Orsolya használt ki egy létszámfölényes lehetőséget, majd a vb-újonc Szilágyi Dorottya talált be akcióból. Keszthelyi értékesített büntetője pedig azt jelentette, hogy a negyed közepén egyenlített a hazai csapat (6-6).

Ezután egy megúszás végén a másik vb-újonc Gurisatti Gréta góljával először vezetett a magyar válogatott, amit nagy lelkesedéssel vett tudomásul a Hajós Alfréd uszoda mintegy ötezres közönsége. Szücs Gabriella találata után pedig újra ünnepelhettek a hazai szurkolók. A lövéshatékonyság mellett a kapuscsere is segített a nagy talpra állásban, Gangl Edina 80 százalékos védési hatékonyságnál tartott a negyed végén.

A következő negyedben már nem engedték ki kezükből a győzelmet a magyar lányok, szervezettek maradtak a meccs végéig, és 10-9-re legyűrték a görög csapatot. A válogatott legeredményesebb játékosa a háromgólos Keszthelyi Rita volt.

A magyar női vízilabda-válogatott így pénteken az ausztrálokat büntetők után búcsúztató olasz válogatottal csap össze 13.30-kor a Margitszigeten.

(Borítókép: MTI Fotó / Czagány Balázs)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!