Magyar válogatott

2018.06.21. 06:44

Rossi visszahozná Nikolicsot

A kapitány tiszta vizet öntene a pohárba, szeretne még játékosokat gyűjteni, és Budapestre költözik.

Debrecen, 2015. június 5. A harmadik gól szerzõje, Nikolics Nemanja a Magyarország - Litvánia barátságos labdarúgó-mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. június 5-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Visszahozná Nikolics Nemanját a nemzeti csapatba az új szövetségi kapitány. Marco Rossi a Magyar Idők csütörtöki számában megjelent interjúban azt mondta, tisztázni akarja a Chicago Fire játékosával, hogy miért mondta le a válogatottságot és hogy fennállnak-e még ezek az okok.

Az 53 éves olasz edző kitért Davide Lanzafaméra is. Mint mondta, a Budapest Honvéd játékosa az egyik kedvence, de aligha jöhet számításba a válogatottban.

„Körül kell nézni Európában és összegyűjteni azokat a tehetséges, fiatal labdarúgókat, akiknek vannak magyarok a felmenői között.

Davidének nincsenek.”

Az edző elmondta azt is, hogy napi 24 órában lesz kapitány, a magyar fővárosba költözik. A Budapest Honvéd korábbi edzője a szövetségi kapitányi kinevezéssel kapcsolatban megvalósult álomról beszélt és arról, hogy el akarja érni: a magyar futballszurkolók ne csak a múltra, hanem a jelenre is büszkék lehessenek.

Marco Rossi szerződése a 2020-as – részben magyar rendezésű – Európa-bajnokságig szól, a válogatott élén a szeptemberben rajtoló Nemzetek Ligájában mutatkozik be.

Borítókép: Nikolics Nemanja a Magyarország-Litvánia barátságos labdarúgó-mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2015. június 5-én.

Forrás: MTI / Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!