Papírforma szerinti győzelem

2018.07.15. 15:47

Vízipólós lányaink huszonhét góllal verték a törököket

A címvédő magyar női vízilabda-válogatott 32-5-ös győzelmet aratott a török csapat felett vasárnap a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek második fordulójában.

Barcelona, 2018. július 15. Parkes Grace Rebecca, a magyar csapat játékosa (j) és a török Zeynep Visha a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság nõi tornájának csoportkörében játszott Magyarország - Törökország mérkõzésen 2018. július 15-én. Magyarország - Törökország 32-5. MTI Fotó: Illyés Tibor

Bíró Attila együttese – amely szombaton, a nyitókörben 13-9-re kikapott a házigazda spanyoloktól – könnyed, átmozgató edzésnek beillő összecsapáson nyert. Az Európa-bajnokság második napjának nyitómérkőzésére körülbelül ötven néző volt kíváncsi a helyszínen. A szervezők korrigálták a szombati bakijukat, és ezúttal szépen szólt a magyar himnusz a Piscines Picornell uszodában.

A törökök az oroszoktól elszenvedett 35-4-es vereséggel rajtoltak, és ezúttal sem számíthattak sok jóra. A magyar szövetségi kapitány előzetesen közepes erősségű edzésnek minősítette ezt a mérkőzést, amelyen a két csapat közötti óriási különbség miatt még a különböző figurákat vagy az emberhátrányos védekezést sem lehet gyakorolni.

A magyar válogatott könnyedén szerezte a találatokat, mindenki feliratkozott a góllövők közé, a törököknek öt gól és néhány kivédekezett támadás jelentett csupán sikerélményt.

A magyar csapat kedden 15.30 órától a szerbek ellen folytatja szereplését.

Borítókép: Parkes Grace Rebecca, a magyar csapat játékosa (j) és a török Zeynep Visha a mérkőzésen

MTI Fotó: Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!