Neked munka, nekem álom!

2017.08.19. 08:17

Egyre több fogyatékkal élőnek sikerül elhelyezkedni

Az elmúlt húsz évben jelentősen javultak a fogyatékos emberek munkaerőpiaci elhelyezkedésének esélyei, és a jelenlegi munkaerőhiány is újabb lehetőségeket nyit – mondta a szombati Magyar Hírlapban Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, bár maradtak, akik kevésbé nyitottak a fogyatékosok foglalkoztatására, már egyre több munkaadó várja a megváltozott munkaképességű emberek jelentkezését. Van még dolga az alapítványnak ezen a területen, de mindent összevetve jó irányba haladnak a dolgok – összegzett.

A fogyatékos embereket segítő civil szervezetek évente pályázhatnak kormányzati forrásokra, a Salva Vita Alapítvány a pályázat egyik korábbi nyertese, amely az idén harmadszor megrendezett Neked munka, nekem álom! program keretében kétszázhetven fogyatékos embernek adott lehetőséget arra, hogy kipróbálja a hozzá legközelebb álló munkát, és több száz munkáltató találkozhatott személyesen dolgozni vágyó fogyatékos emberekkel, megtapasztalva képességeiket, lehetőségeiket.

Az idei, fogyatékosokat segítő szervezetek szakmai programjait támogató állami pályázat is lezárult, keretösszege 171,5 millió forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!