575 milliárd forintnyi bevétel

2017.11.22. 13:15

Varga Mihály: a letelepedési kötvények bevezetése hasznos volt

Hiszen amikor azt bevezették, kevesebb forrást, és csak magas kamattal tudott szerezni az ország az államadóssága finanszírozásához – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén.

A tárcavezető, aki Mesterházy Attila (MSZP) bizottsági elnök és Demeter Márta (LMP) alelnök kérdéseire válaszolt, megjegyezte: a gazdasági helyzet nagymértékben megváltozott mióta 2013-ban lehetővé tették a letelepedési kötvényvásárlást a harmadik országbeli állampolgárok számára, így március óta szüneteltetik a forgalmazást.

Négy év alatt 575 milliárd forintnyi bevétele keletkezett az államnak 2013 és 2017 között – tájékoztatta a képviselőket Varga Mihály.

A letelepedési kötvényvásárlás feltételeit, például a kamatokat nem a minisztérium, hanem a törvényhozók határozták meg, így a gazdasági bizottság hatásköréhez tartozik a további kérdések megválaszolása – jegyezte meg a tárcavezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!