közösségi média

2020.04.01. 14:00

Rákóczifalván él az ország „Bíró Marija”

25 870. Ennyi volt legutoljára a követők száma Bíró Mari Instagram oldalán. „Tehát azt mondom” Önöknek, több ezer embert érdekelnek a falvai hölgy nem mindennapi videós bejelentkezései, amiket úgy osztogat meg a világhálón, mintha kötelező volna.

Szabó Lilla Laura

Forrás: Instagram

Valójában nem lehet elmenni szó nélkül a Bíró Mari-jelenség mellett, lassan az egész ország képtelen rá. Az internet születőben lévő tündöklő, új csillaga ugyanis vagy nagyfokú szimpátiát vagy mérhetetlen ellenszenvet vált ki az emberből. Egy biztos: egyre többen ismerik.

Hosszas csörgetés után vette fel a telefont a hívott fél. Arra a kérdésre, hogy vajon ő-e Bíró Mária az volt a válasz:

– Ő most éppen nincs itt, fesztivált szervez, de átadom neki, hogy kereste!

A titokzatos „asszisztens” tehát, akinek a hangja kísértetiesen hasonlított a videóban szereplő hölgyére, meghiúsította a beszélgetést. Ám egy óra múlva, az új próbálkozáskor (ugyanazon a) csengő hangon mutatkozott be maga Bíró Mária.

Fotó: Instagram

– Tegeződjünk, szia! – persze, ez szinte magától értetődött. – Nagyon elfoglalt vagyok, muszáj keresni az új lehetőségeket itt a karanténban! De nyitott vagyok mindenre és figyelem a világgazdaság változásait is. Közgazdászként ez nem csoda, két gyerek mellett diplomáztam le! Akkor még Szolnoki Főiskola volt, most a Kossuth Lajos Tudományegyetemhez tartozik már – egyetlen szuszra annyi információ szökött hirtelen az éterbe, hogy az embernek még a korrigálásra sem maradt ideje. De hát ha ő mondja...

– Muszáj frissnek lenni, keresni az újat! A testedzést, tornát ezért is imádom. Oda kell ám figyelni az egészségre, édesanyám olyan beteges, reumás volt, úgy érzem ez örökletes, nekem is gondjaim vannak a reumáimmal. De egyébként az orvosom felügyelete alatt vagyok...partizunk...de csak az óvatosság szintjéig, tudod – nagy talány, hogy ezt vajon hogyan értelmezze az ember, de annyi baj legyen. A lényeg, hogy Marika nem unatkozik és leköti magát.

– Ó a videók. Hát azok a pillanatból születnek. Beugrik egy ötlet és azt mondom neked, már le is videózom. Nem tervezek előre, csak hagyom, hogy jöjjön. De gyorsan meg kell csinálni, mert utána már más gondolat foglalkoztat. A torna az nagyon fontos, de minden érdekel. Nyitott vagyok a világ dolgaira, mert az agyam folyton dolgozik meg motoszkál – magyarázta. Mária 2015 óta tagja a közösségi oldalaknak, hírnévre azonban csak az elmúlt hetekben tett szert. Futótűzként terjedő videói általában nem hosszabbak öt percnél és igen változatos témákat ölelnek fel.

– Sok hobbim van, varrok, főzök, sminkelek. De a tornát azt különösen szeretem és mindenkinek vigyáznia kell magára, én azt mondom, otthon se hanyagoljuk el magunkat – fejtette ki jó tanácsát. Azt gondolhatnánk, hogy a család reakcióival kapcsolatos kérdéssel veszélyes vizekre tévedtünk. De Marika frappánsan megoldotta ezt is:

– Mindenkinek más a szemlélete, ez normális dolog. Kritika mindig van, lesz és kell is. Nem baj, ha nem értünk egyet mindenben.

Fotó: Instagram

Elárulta azt is, hogy két gyermek édesanyja és unokái már szintén vannak. Sőt! A korával kapcsolatban sem jött zavarba, gondolkodás nélkül, kerek perec kimondta:

– Hatvanegyes vagyok. Nem leszek már fiatalabb, ezért keresem az újat, a frisset mindenben. A videókkal ez a célom. Nem akarok okoskodni a fiataloknak, de hajrá, hajrá, előre magyarok! Ne adjatok fel semmit, és tartsatok ki mindenben, ez nagyon fontos!

Talán egy kicsit irigylésre méltó a hozzáállása, a bátorsága. És az is biztos, hogy sokaknak okoz humoros perceket. Mert nem baj, hogy a mosható védőmaszk zsinórja a kimaradt karácsonyi kötözőből van. Vagy, hogy az immunrendszernek kifejezetten jót tesz néhány perc az üde, tavaszi hét fokban. Az udvaron. Fürdőruhában. A pompás, hófehér magassarkú topán pedig egy igazi, univerzális viselet. Éppolyan jó szolgálatot tesz a torna alatt, a fitnesz bikinikben, mint az utcán. Persze szigorúan védőfelszerelésben! És az élet maga a fesztivál.

Az egészségnél viszont aligha lehet fontosabb bármi. Egy jó nevetés pedig a legjobb gyógyírek közül való. Talán egy ország Bíró Marija ösztönösen ismeri ezt a titkot...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!