menhelylátogatás

2020.06.24. 17:30

Jótékonysági kerékpártúrával búcsúzott a végzős osztály Mezőtúron

Rendhagyó módon ballagott el a Mezőtúri Református Általános Iskola és Kollégium 8. a osztálya. Jótékonysági kerékpártúrán vettek részt a gyerekek, melyet egy közös lakomával koronáztak meg. Bodorikné Aszódi Ágnes osztályfőnök régóta tűnődött már azon, hogyan tudna méltóképpen elbúcsúzni szeretett osztályától.

Szabó Lilla Laura

Jászné Polgár Mária (középen) az egyik nagymama is elkísérte a gyerekeket. A menhelyen örömmel fogadták a nyolcadikosok adományait

Forrás: Beküldött fotó

– Negyvenöt éve tanítok az intézményben, eddig minden búcsúnk jól sikerült. Idén sokféle új kihívásnak kellett megfelelnünk, ezért is volt fontos, hogy különleges legyen a nyolcadikosok búcsúztatása – mondta. Végül az egyik diák, Hock Dániel és édesapja, dr. Hock Ernő ötlete alapján döntöttek a kétkerekű túra mellett, melynek végállomása a család tanyája volt.

– Izgultunk az eső miatt, hiszen Medárd napján bőségesen jött az égi áldás. De szerencsére kegyes volt az időjárás, kellemes időben indult el a kis karavánunk – idézte fel az osztályfőnök. A kerékpárosok már reggel kilenckor nekivágtak a közel tizenöt kilométeres távnak. Útjuk a Kóborka Túri Állatvédők Közhasznú Egyesület telephelye mellett haladt el, így egy kis kitérőt tettek ide.

– Persze nem érkeztünk üres kézzel! Több mint húsz kilogramm kutyatápot hoztunk a négylábú lakóknak. A diákok közül akadtak, akik saját zsebpénzükből vásároltak eledelt – emelte ki büszkén Bodorikné Aszódi Ágnes. Az állatotthon vezetője, Varga Katalin nagyon örült a látogatóknak és a kedves ajándékoknak. A végzősök innen a tanyára kerekeztek, mely a Körös partján található.

– Sült virslit és krumplit ettünk, közben nagyon jókat beszélgettünk, és felidéztük az elmúlt évek emlékezetes pillanatait. Mindannyiunk számára élmény volt látni a búbos kemencét, majd jutott idő egy kis számháborúzásra is. Ez a régi, hagyományos játék ma is képes önfeledt perceket okozni. Ezután elsétáltunk a Mezőtúr és Szarvas között közlekedő kompig – sorolta a tanárnő. Persze a kis túrázók fél szemmel a felhőket figyelték.

Jászné Polgár Mária (középen) az egyik nagymama is elkísérte a gyerekeket. A menhelyen örömmel fogadták a nyolcadikosok adományait
Fotó: Beküldött fotó

– Szerencsére idejében visszaértünk a városba, megúsztuk a nagy esőt. Csak később tudtuk meg, hogy ahol egy órával korábban nyugodtan kerékpároztunk, ott harminc milliméternyi csapadék esett pillanatok alatt! Azt hiszem, a Jóisten kísért minket az úton. Hálás vagyok, hogy ilyen szép napot tölthettünk együtt, különleges, méltó módon köszönhettem el szeretett osztályomtól – zárta gondolatait a pedagógus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!