ABONY

2021.10.09. 07:00

Remekül hajrázott a szélvészgyors Marokkóval Zboray Viktória

Kimagasló eredményt ért el Abonynak Zboray Viktória a Hősök terén rendezett Nemzeti Vágtán.

Hartai Gergely

Budapest, 2021. október 3. A késõbbi gyõztes Szabó Nikolett, Szabadka lovasa (j2) Pipacs nevû lován a 14. Nemzeti Vágta döntõjében a Hõsök terén 2021. október 3-án. Jobbról a késõbbi második helyezett hevesi Nagy Arnold. MTI/Kovács Tamás

Fotó: Kovács Tamás

Remek eredményt ért el a Nemzeti Vágta hétvégi programján az abonyi színekben induló Zboray Viktória, aki az elmúlt esztendőben is képviselhette már a Pest megyei kisvárost. A közkedvelt rendezvénynek ezúttal is a Hősök tere adott otthont.

A budapesti helyszínen élte át a verseny izgalmait Pető Zsolt polgármester is, aki mint mondta, felejthetetlen élmény volt élőben szurkolni a fiatal hölgynek és lovának.

– Nagyon boldog vagyok, hogy a budapesti döntőben Zboray Viktória Marokkó nyergében a legjobbak közé jutott. Ezzel kijelenthetjük, hogy ő és Marokkó az ország ötödik legjobb vágtázója. Köszönjük ezt a felejthetetlen élményt mind a lovasnak, mind lovának, mind pedig edzőjének, Petrik Tamásnak – fogalmazott a városvezető.

Pető Zsolt elmondta, fantasztikus érzés volt a helyszínen átélni a győztes futamokat, és azt, hogy Abony zászlaját viszik a díszes öltözékű lovasok.

Viktória (balról a második) a döntőben is nagyot küzdött lova, Marokkó nyergében
Fotó: Kovács T./MTI

Zboray Viktória méltán lopta be magát az abonyiak, mi több, az ország lakosságának szívébe, hiszen kedvességével, szerénységével és ügyességével kimagaslott a lovasok közül. Az előfutamokat követően összesen hatvanan jutottak be a budapesti rendezvényre, itt lettünk ötödikek. Viki meglepetés volt a lovastársadalom számára, gyönyörű szereplésével örökre beírta magát a Nemzeti Vágták történetébe, melyre rendkívül büszkék vagyunk! – nyilatkozta lhírportálunknak az elért eredmény kapcsán Pető Zsolt. Majd hozzátette, bízik abban, hogy a közeljövőben sok hasonló élményben és sikerben lesz része a településnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!