Jászkunság

2022.01.05. 14:36

Tündérszépek 2022 – Így hozhatod magad formába a versenyre

A versenyre való jelentkezést már elindítottuk és mellé szeretnénk pár tanáccsal is szolgálni.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó/Shutterstock

Összegyűjtöttük pár tippet, hogy ezzel is segítsük, hogy a legjobb formádat nyújtsd a versenyen!

Figyelj rá, mit eszel! 

Az étkezés a kulcsa mindennek, a lassan felszívódó szénhidrátok nemcsak rövid időre laktatnak jól, de ráadásul hizlalnak is. Hagyd el a reggeli pékárut, rendelt ebédet, esti nassolást! Ha magad készíted el az ételeidet, válassz minőségi alapanyagokat! Így pontosan fogod tudni, mit eszel és mennyit. 

Étkezz rendszeresen! 

A modern életmód egyik legnagyobb átka a szabálytalan étkezési mód. Aki reggel koplal, később, akár önkéntelenül is, többet eszik, főleg az esti órákban, amikor elengedi magát, mondva, most már megérdemli. A legjobb a napi ötszöri étkezés lenne, vagyis kisebb adagokat kellene gyakrabban fogyasztani. Lényeg, hogy sose érezd magad „eltelítve”. 

Nassolj egészségesen! 

Szinte minden finomság tele van cukorral, legyen szó tejcsokoládéról vagy néha még gyümölcsfalatokról is. Ameddig tudsz, állj ellen a vágynak, de ha nem bírod tovább, mindig találj valami alternatívát! Tej- helyett válassz étcsokoládét, csipsz helyett pedig zsírszegény rizsből készült csipszet! Házilag kísérletezhetsz saját zöldséges csipszek elkészítésével is. 

Mozogj rendszeresen! 

Egyszerűnek hangzik, pedig nem az. Sport alatt nem a munkahelyen történő mozgás, irodákban történő lépcsőzés, esetleg áruk pakolása számít, hanem a szabadidődben eltöltött aktív testmozgás. Heti 3-4 alkalommal menj el futni vagy valamilyen edzésre! Ez nemcsak formálja az alakodat, de szellemileg is feltölt a nap folyamán. 

Eddz okosan! 

Ha szépségversenyre készülsz, nem mindegy, milyen mozgásformát választasz. A legtöbben a kardio mellett teszik le a voksukat, pedig a nőies idomok formálásában a saját testsúlyos vagy kisebb súlyokkal végzett gyakorlatok sokat segíthetnek. Edzőtermekben elsajátíthatod a különböző gyakorlatokat, amiket azután akár otthon, a tévé előtt is elvégezhetsz, a kedvenc sorozatod nézése közben. 

Nem mindegy, mit iszol! 

Egy felnőtt ember javasolt napi folyadékbevitele 2-3 liter között van. Ezt befolyásolhatják külső és belső tényezők is. Ha magas a hőmérséklet, sokat sportolsz, akkor fogyassz sok folyadékot, mindezt víz formájában. A nagyobb mennyiségű folyadékbevitel hidratálja a szervezetedet, és még az anyagcserédet is gyorsítja. Ha pedig már unod a csapvizet, csinálj vitaminos vizet, de a cukros „linomádékat” kerüld el! Turbózd fel a palackod citromkarikákkal, fagyasztott gyümölcsökkel, uborkával, mentával! 

Le a narancsbőrrel! 

Mint mindig, az étkezés felel mindenért, figyelj arra, mit eszel! Ezenkívül igyál sok vizet, és sportolj rendszeresen! A szerencsésebbeknek ennyitől eltűnik a narancsbőre, de azok se adják fel, akiknek nem. Ha dohányzol, mondj le róla, radírozd rendszeresen a bőröd, masszírozd, szaunázz! Ha ez sem válik be, járj masszőrhöz, és találd meg a számodra megfelelő krémet, ami segíthet a problémában. 

Inspiráld magad! 

A nők rosszabb pillanataikban a tükörbe nézve könnyen elveszítik önbizalmukat és motivációjukat. Ha ezen túl tudsz lépni, akkor már jól teljesítesz. Tűzz ki célokat, és időnként ellenőrizd, mire jutottál! Ne legyél telhetetlen, örülj az elért eredményeknek, és azok motiváljanak tovább! 

Csodabogyók nincsenek! 

Hangzatos nevekkel, elismert orvosi eredményekkel hirdetik magukat a különböző készítmények, de nem szabad hinni nekik. Helyetted senki nem végzi el a munkát. A te tested a te felelősséged! Dönts okosan, és mindig figyelj arra, hogy mit kíván a szervezeted, és mi az, amit te csak elképzelsz arról, hogy mi lenne neki a jó! A legtöbb pirula olyan formában segít a fogyásban, amiben egy vírus is tudna, ezzel kimosva a szervezetedből a szükséges ásványi anyagokat is. 

Tartsd a szemed a célon! 

Ha neveztél, akkor neked most a szépségversenyen való részvétel a célod. Az, hogy jól nézz ki a képeken, hogy bekerülj a következő fordulóba, és minél többet hozz ki magadból. Fogadd meg tanácsainkat, és figyelj az egészségedre is, ne csak a külalakodra! 

Pluszmotiváció 

A dicsőség mellett értékes nyeremények és élmények is várják a tündérszépeket: egzotikus utazás két fő részére, valamint értékes mobiltelefonok. Minél hamarabb jelentkezel, annál jobban növeled annak az esélyét, hogy bekerülj a megyei fordulót megelőző, fotózásra kiválasztott hölgyek közé. 

Bővebb információ és jelentkezés a tunderszepek.hu oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában