Tündérszépek 2022

2022.02.02. 14:40

A tökéletes összhang teheti majd győztessé a jelentkezőket

Javában tart a Mediaworks Zrt. által meghirdetett Tündérszépek szépségverseny jelentkezési időszaka. A tizennyolc és huszonkilenc év közötti lányok fotózása is hamarosan megkezdődik. A bikini mellett utcai és elegáns ruhákban is lencsevégre kapjuk őket. A jelentkezők a frizuráról és sminkről maguk gondoskodnak majd. Deák-Karkus Nikol szolnoki szépségtanácsadó és kozmetikus néhány praktikus tanáccsal látja most el a versenyzőket.

P. Pusztai Nóra

Deák-Karkus Nikol sminkelési tanácsokat is adott az indulni kívánó hölgyeknek Fotó: Nagy Balázs

Idén is jelentkezhetnek a megyénkben élő tizennyolc és huszonkilenc év közötti hölgyek a Mediaworks Zrt. által meghirdetett Tündérszépek versenyre. A profi stúdiófotózásra hamarosan már érkeznek az első jelentkezők. A ruha és smink összhangja kifejezetten fontos a tökéletes sorozat elkészítéséhez. A lányok bikiniben, sportos és elegáns öltözetben is fényképezőgép elé állnak. Mi most összegyűjtöttünk néhány tanácsot, hogy mire is érdemes figyelni a készülődéskor!

Ha még nem volt épített műszempillád, ne a verseny előtt egy-két nappal próbáld ki, mert nem tudhatod, hogy allergiás vagy-e bármely összetevőjére, alapanyagára. Aki nem bírja az épített szempillát se csüggedjen, hiszen van megoldás. Például a szempilla lifting, amikor a természetes pillát tartósan íveljük és festjük

– javasolta Deák-Karkus Nikol szolnoki szépségtanácsadó, kozmetikus.

– Ha az épített szempilla rajongója vagy, mindenképp válassz olyan stylingot, ami a legjobban illik hozzád, nyitja a tekinteted és természetes hatású. Két-három D-nél állj meg, így nem veszi el a figyelmet az arcodról, hanem kihangsúlyozza azt – tanácsolta a szakember.

A számok utáni D azt jelenti, hogy egy pillára mennyi műszempillát építenek. Fontos, hogy az illesztések tökéletesek legyenek, ne okozzanak gondot a későbbiekben viselőjének.

– Mivel a saját természetes szempilláink másfél-két hónap alatt teljesen lecserélődnek, így ajánlott három-négy hetente töltetni a szettet, így mindig szép és tökéletes lesz – fogalmazott.

A szépségtanácsadó szerint is a kevesebb néha több!

A külső szemzug lefelé ívelő vonalai csak még szomorúbb szempárt eredményeznek, mely nem előnyös egy fotózás során, ahogy a strasszok sem, azok ugyanis könnycseppként csilloghatnak.

– Egy jól megválasztott szett már felér egy nappali sminkkel. Bár nagyon szép és trendi mintákat lehet találni a közösségi oldalakon és az interneten, nem azokat kell követni, hanem megtalálni azt, ami legjobban kiemeli a szépségünket. Sőt fontos, hogy jól érezzük benne magunkat, a pozitív kisugárzás ugyanis még a fotón is tükröződik – emelte ki.

Deák-Karkus Nikol tapasztalatai alapján a legnagyobb problémát az alapozó megválasztása jelenti.

Szánjunk időt a tesztelésre, a színazonosságot természetes fénynél érdemes kipróbálni!

– hangsúlyozta.

A színek kiválasztásánál a bőrtípus, a szem és a hajszín is meghatározó.

Amennyiben nappali sminknél a szemünket erősebben kiemeljük, akkor a szánkra csak egy visszafogottabb szín, esetleg egy kis szájfény kerüljön. A tavasz és tél típusok lerövidíthetik az időt egy élénk rúzzsal

– adott egy utolsó jó tanácsot.

Forrás: Beküldött fotó

Hidratálással bársonyossá válik a bőr

Néhány lépést kell csupán betartani, és a bőr meghálálja az azokra szánt időt. – Tisztítás, radírozás és tonizálás. A megfelelő krémek és kozmetikai termékek kiválasztása bőrtípustól függ, ebben szakember segítségére van szükség – jelezte Deák-Karkus Nikol szépségtanácsadó. Hozzátette: a krémezésből a dekoltázs nyaki rész se maradjon ki! A szolárium viszont kerülendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában