Tündérszépek 2022

2022.03.16. 19:55

Előzzük meg a narancsbőrt!

Ki akarna narancsbőrrel megjelenni egy fotózáson, amelynek tétje van, hiszen a Tündérszépek szépségversenyen, akár a te fejedre is kerülhet a korona. Cikkünkben Tajti Mónika dietetikus látja el tanácsokkal a jelentkezőket, hogyan előzzék meg a narancsbőrt.

Várkonyi Rozália

Illusztrációfotó/Pexels

A narancsbőr a nők egyik legnagyobb ellensége, hiszen ki ne csábulna el néha ha nassolásról van szó. Tajti Mónika dietetikus ad néhány tanácsot a leendő Tündérszépeknek, hogy tudják elkerülni a „rémálmot”.

A narancsbőr elkerülése érdekében a helyes táplálkozás mellett a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás és a rendszeres testmozgás elengedhetetlen.

Fontos, hogy kerüljék el a tartósítószerekben, színezékekben, adalékanyagokban és sóban gazdag készételeket, instant ételeket, instant leveseket, valamint a felvágottak fogyasztását is érdemes minimálisra csökkenteni. Kerülni javasolt továbbá a cukorral készült, zsíros édességeket, például a csokoládékat, a fagylaltokat, a süteményeket, a kekszeket, a nápolyikat, a tortákat. A felsorolt édességeket érdemes hozzáadott cukortól mentes változatban beszerezni vagy elkészíteni.

A napi 500 gramm zöldség és gyümölcs fogyasztása a narancsbőr megelőzésének egyik fontos eleme – tanácsolja a szakember, aki hozzátette még, hogy törekedni kell a sóbevitel csökkentésére, ennek érdekében a sóval ízesített vagy tartósított élelmiszerek, nyersanyagok fogyasztását kerülni kell.

Ilyen ételek közé tartoznak a sós kekszek, a ropi, a chipsek, a sózott olajos magvak, a sózott péksütemények, illetve a füstölt, pácolt készítmények. Az ételek elkészítése során szintén javasolt minél kevesebb só hozzáadása, helyette célszerű zöldfűszereket alkalmazni. A narancsbőr elleni krémek átmenetileg, pár napra csökkenhetik a narancsbőr láthatóságát, hosszú távon azonban teljes életmódváltás szükséges a narancsbőr elkerülésére.

 

Minél előbb töltsétek ki a jelentkezési lapot a tunderszepek.hu oldalon, hiszen a megyei fordulóba már zajlik a válogatás, és csak 30 hölgy kap lehetőséget arra, hogy bemutatkozhasson a versenyben.

 

És hogy kiből lehet az ország Tündérszépe?

Erről Kárpáti Rebeka, a Tündérszépek háziasszonya - aki mentorként segíti majd a jelentkezőket -, és Molnár Irina, a Mediaworks Hungary Zrt. lapigazgatója beszéltek a TV2 Mokka című műsorában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában