Kerékpározás

2022.10.05. 07:00

Családok és baráti társaságok szelték a kilométereket a II. Tour de Kevén

Elkötelezettek a kerékpáros közlekedés népszerűsítése iránt a városban. Nemrégiben egészen Nagyszalontáig kerekeztek, az elmúlt hétvégén pedig újra nyeregbe pattantak, ezúttal a II. Tour de Keve kerékpáros rendezvény keretében.

Rimóczi Ágnes

A nevezők két eltérő hosszúságú táv közül választhattak

Forrás: Beküldött fotó

Az önkormányzat és a Túrkevei Atlétikai Club a tavalyi sikeren felbuzdulva második alkalommal szervezte meg ezt a minden korosztálynak szóló aktív szabadidősporttal összekapcsolható közösségi programot. A cél, hogy felhívják a figyelmet a kerékpáros közlekedés pozitív hatására. 

– Hogy mindenki számára teljesíthető legyen a táv, akár családi körben, akár barátokkal, két választható útvonallal terveztünk. A központ a Liget, a piactér volt, onnan indultak, és oda érkeztek vissza a kerékpárosok – tudtuk meg Narancsik Boglárkától, az önkormányzat kommunikációs és rendezvényszervező referensétől. 

A sporteseményre közel száz kerékpáros regisztrált: a helyiek mellett Vértesacsáról, Pusztavámról, Debrecenből, Karcagról, Tiszaföldvárról és Mezőtúrról is érkeztek. 

Közel százan pattantak nyeregbe. A jó hangulat az eső ellenére is végig kitartott Forrás: Beküldött fotó
 

– A két választható útvonalat az időjárás miatt módosítanunk kellett, de nem szerettük volna lemondani az egészet, így egy B tervvel álltunk elő. A húsz kilométeres körből többet tettek meg azok, akik eredetileg a hosszabb távra jelentkeztek. A lényeg megmaradt, a közösségi élmény és a mozgás volt a főszerepben. És ez nem verseny volt, de azért mindenkinek kedveskedtünk egy kis ajándékkal – árulta el Narancsik Boglárka. 

A résztvevőket emléklappal jutalmazták, akik pedig teljesítették a vállalt távot, ingyenes belépőt kaptak a túrkevei fürdőbe, sőt a verseny végén étellel, itallal kínálták a résztvevőket. Számos felajánlónak köszönhetően megannyi ajándékot sorsoltak ki, a tematikához kapcsolódva kerékpáros felszereléseket is nyerhettek a nevezők. A versenyt követően pedig jó hangulatú zenével is szolgáltak a jelenlévőknek. 

A II. Tour de Keve sikerét látva biztosak lehetnek benne a túrkeveiek, hogy jövőre harmadszor is pörögnek majd a kerekek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában