Újszász

2022.10.31. 12:05

Elérte a Kanári-szigeteket a magyar csapat

Szombaton elérte Las Palmast a Kuba felé hajózó magyar csapat.

R. Á.

A magyar csapat

Forrás: Tengerivitorlástúra Facebook oldal

Szombaton elérte a Kanári-szigeteket, Gran Canariát Las Palmast a „Ron Punch” nevű katamarán, melynek fedélzetén egy magyar csapat hajózik Kuba irányába. Mint arról korábban már beszámoltunk, az újszászi Szabó Imre, a tapasztalt túravitorlázó, vitorlásoktató csapatával Mallorca szigetéről egészen Kubáig hajózik.

– A címeres magyar lobogó és szűkebb pátriám, Újszász város lobogója büszkén leng a szélben Las Palmas kikötőjében – írta Facebook-bejegyzésében Szabó Imre, a csapat központi alakja.

Kiderült, hogy néhány nap és pár kisebb műszaki probléma elhárítása után kezdetét veszi a nagy kaland, a hat fős legénység elindul Kuba felé.

– Harminc nap, 3800 tengeri mérföld, százkettő négyzetméternyi „magyar" territórium az óceánon, hat ember, hat álom – foglalta össze a csapat röviden az út lényegét.

Indulás előtt meglátogatják Kolumbusz házát, a nagy felfedező és csapata 530 éve, nagyjából ilyenkor indult az Új világ felfedezésére.

– Modern technikával felvértezve, még inkább átjár az Ő hitük – írta Szabó Imre.

A magyar csapat kalandját továbbra is követjük, s hírportálunkon is „közvetítjük”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!