Újszász

2022.11.29. 11:48

Átkeltek az óceánon, nemsokára megérkeznek Kubába

A hajósok együtt éltek az anyatermészettel, megérezték annak mérhetetlen erejét.

Rimóczi Ágnes

A hajósok 23 napig voltak a természet kegyelmére bízva

Forrás: tengerivitorlástúra.hu Facebook-oldala

Szerencsésen átkelt az Atlanti-óceánon a magyar csapat, az elmúlt hétvégén kikötött Antigua szigetén a Ron Punch nevű katamarán.

A hajó fedélzetén lévő újszászi Szabó Imre a magyar zászló mellé az újszászi lobogót is felvonta az árbócra, s társaival így hajózik Kubáig. 

– Teljesítettük amire vállalkoztunk, átkeltünk az Atlanti-óceánon, háromezer tengeri mérföldet hajóztunk idáig. Neptun kegyelméből nem voltak nagy, embert próbáló események, „mindössze” annyi történt, hogy 23 napon keresztül együtt éltünk az anyatermészettel. Megérezhettük annak mérhetetlen erejét. Bőkezűen megajándékozott csodáival és olykor megmutatta, hol a helyünk ebben a tökéletes rendszerben. Nem vagyok hívő ember, de itt nehéz elhinni, hogy ez a csodálatos világ magától keletkezett – írt Facebook bejegyzésében a különleges élményről Szabó Imre.

Csodálatos tájakon jártak Szabó Imréék
Forrás: tengerivitorlástúra.hu Facebook-oldala

A tengeri túra azóta folytatódik, a maroknyi csapat tovább indult, hogy nemsokára elérje Kubát. 

– Még ezeregyszáz mérföld vár ránk Kubáig. Hárman maradtunk, de úgy érzem, hogy sokkal többen vagyunk – írta Szabó Imre, aki egy megmosolyogtató eseményről is beszámolt.

– Komoly havária helyzet alakult ki a hajón! Nehéz döntés előtt álltam, hogy leadjam-e a vészjelzést és a Puerto Rico-i amerikai cost guard segítségét kérjem. Történt ugyanis, hogy Antiguán véletlenül koffein mentes kávét vettünk. Mi lesz most? – írta. Úgy tűnik, a hajón a jókedv és a humor is a csapattal együtt „ringatózik”.

A csapat útvonala, jelenlegi helyzete a www.tengerivitorlastura.hu oldalon nyomon követhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!