Jászkunság

2023.02.27. 15:24

Február végéig le kell adni a fogási naplót

A horgászoknak nem szabad elfeledkezniük az adminisztrációs feladatukról sem: összesíteniük kell fogásaikat és február végéig leadni a fogási naplót.

K. B.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Fontos határidő közeleg a horgászok életében: az állami horgászjegyhez kiadott fogási naplót legkésőbb a tárgyévet követő év február 28-ig kötelesek leadni a annál a szervezetnél, amelynél az állami horgászjegyüket kiváltották, vagy ott, ahol a következő évi állami horgászjegyet kiváltják. A fogási napló határidőben történő leadása postai úton, a kiváltás szerinti szervezet címére tértivevény-szolgáltatással is teljesíthető.

A fogási naplóban a horgász köteles az éves fogási adatait összesíteni, összegezni a horgászattal töltött napok számát, valamint vízterületenként és halfajonként megadni az éves fogási mennyiséget.

Aki nem adja le időben fogási naplóját vagy nem végzi el az összesítést, akkor is válthat az idei évre állami horgászjegyet, de a mulasztásért ötezer forint pótdíjat köteles fizetni!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!