2024.11.11. 07:00
Egy híres zeneszerzőről elnevezett finomság lett 2024-ben Árokszállás Süteménye
Édes ízek kedvelői jöttek össze szombaton a Petőfi Művelődési Házban. Mindenki izgatottan várta, hogy ki viheti haza az Árokszállás Süteménye címet.
Második alkalommal rendezték meg az Árokszállási Sütiversenyt, melynek eredményhirdetését szombaton tartották a Petőfi Művelődési Házban. Az eseményen kiderült, hogy egy évig ki birtokolhatja az Árokszállás Süteménye címet.
Csokis-marcipános álom: Mozart szelet alkotója kapta az Árokszállás Süteménye címet
Az édes-mézes kihívásra jelentkezőket a sütés iránti szenvedély, az édes ízek és a kreativitás motiválta.
– Húsz nevezés érkezett a második Árokszállási Sütiversenyre, melyet édes sütemények kategóriában hirdettünk meg. Végül 18 pályamű készült el – mondta köszöntőjében Lóczy Péter, a Petőfi Művelődési Ház igazgatója.
A háromfős zsűri: Kiss Gyuláné a verseny tavalyi győztese, Dékányné Móczár Edit mestercukrász és Tóth Tamás ezüstkoszorús mestercukrász értékelte a finomságokat. Az ízítészek több cukrász fortélyt megosztottak, melyek segítenek a tökéletes sütemény elkészítésében. Fontos, hogy mindig friss, természetes alapanyagokból, kevesebb aroma felhasználásával készüljön a finomság. Arra is oda kell figyelni, hogy a krém ne áztassa el a tésztát. Érdemes mérsékelni a cukor használatát, hogy jobban kijöjjenek az ízek – hangzott el.
A süteményeket ízek harmóniája, állag, összhatás és tálalás alapján értékelte a zsűri. Ebben az évben Géczi Jánosné Mozart szelete nyerte el az Árokszállás Süteménye címet, melyet egy évig birtokolhat. Az oklevél mellett egy feliratozott serleggel is jutalmazták a legjobbnak ítélt süti alkotóját. Minden versenyző emléklapot kapott, az elismerések átadásában a zsűri tagjai mellett közreműködött Szerző Ildikó polgármester és Lóczy Péter, a művelődési ház igazgatója.