2024.12.15. 09:02
Nézze meg, hogyan készül ez az ünnepekre egyszerűen elkészíthető, de nagyon laktató étel! – videóval, galériával
A karácsonyi asztalra a húsleves, a halászlé, a töltött káposzta mellé könnyebb, de ugyanakkor laktató ételek is kerülhetnek, például egy ízletes töltött csirkemell.
Mi most Lázókné Mándi Jolán, a karcagi-berekfürdői Jolán Falodája tulajdonosa és munkatársa, Botos Jolán segítségével a lilahagymás juhtúróval töltött csirkemell készítését mutatjuk be. A csirkemell helyett sertéshúst is használhatunk.

Fotó: Daróczi Erzsébet
Töltött csirkehús-rolád
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg kicsontozott csirkemell
- 20 dkg juhtúró
- 1-2 db lilahagyma
- só, bors ízlés szerint
A panírozáshoz:
- 20 dkg liszt
- 3 db tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- a sütéshez 3-5 dl étolaj
Mutatjuk, hogyan készül az ünnepi töltött csirkehús-rolád
Fotók: Daróczi ErzsébetElkészítése
A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk. A juhtúrót és a felvágott lilahagymát egy tálban elkeverjük a fűszerekkel (ízlés szerint só, bors).
A csirkemelleket egyenként megtöltjük a lilahagymás juhtúróval és óvatosan, szorosan feltekerjük. A tekercsek végét be is nyomkodhatjuk, de hústűvel is megtűzhetjük. Ezt követően a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába bele forgatjuk, majd a panírozott roládokat bő, forró olajban megsütjük.
Amikor kisült, a roládokat kettévágjuk, s a főtt rizs és hasábburgonya mellé tálaljuk, adhatunk hozzá csemegeuborkát vagy salátát is.
Jó étvágyat kívánunk!