Töltött csirkerolád

2024.12.15. 09:02

Nézze meg, hogyan készül ez az ünnepekre egyszerűen elkészíthető, de nagyon laktató étel! – videóval, galériával

A karácsonyi asztalra a húsleves, a halászlé, a töltött káposzta mellé könnyebb, de ugyanakkor laktató ételek is kerülhetnek, például egy ízletes töltött csirkemell.

Mi most Lázókné Mándi Jolán, a karcagi-berekfürdői Jolán Falodája tulajdonosa és munkatársa, Botos Jolán segítségével a lilahagymás juhtúróval töltött csirkemell készítését mutatjuk be. A csirkemell helyett sertéshúst is használhatunk.

töltött csirkemell
Ez a töltött csirkemell finom falat lehet az ünnepi asztalon is
Fotó: Daróczi Erzsébet

Töltött csirkehús-rolád

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg kicsontozott csirkemell
  • 20 dkg juhtúró
  • 1-2 db lilahagyma
  • só, bors ízlés szerint

A panírozáshoz:

  • 20 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • a sütéshez 3-5 dl étolaj

Elkészítése

A csirkemelleket vékony szeletekre vágjuk és enyhén kiklopfoljuk. A juhtúrót és a felvágott lilahagymát egy tálban elkeverjük a fűszerekkel (ízlés szerint só, bors).

A csirkemelleket egyenként megtöltjük a lilahagymás juhtúróval és óvatosan, szorosan feltekerjük. A tekercsek végét be is nyomkodhatjuk, de hústűvel is megtűzhetjük. Ezt követően a lisztbe, a felvert tojásba és a zsemlemorzsába bele forgatjuk, majd a panírozott roládokat bő, forró olajban megsütjük.

Amikor kisült, a roládokat kettévágjuk, s a főtt rizs és hasábburgonya mellé tálaljuk, adhatunk hozzá csemegeuborkát vagy salátát is.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában