Galériával

2020.12.11. 14:00

Már két szolnoki Coop boltban is megvásárolhatók a helyi termékek

Országosan egyedülálló kezdeményezés valósult meg a megyeszékhelyen. Az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ a COOP Szolnok Zrt. felkérésére, a helyi termelőkkel karöltve, két szolnoki boltban elkészítette a helyi termékek polcát.

Czakó Nóra

Fotó: Nagy Balázs

Molnár Lajos Milán, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ ügyvezető igazgatója pénteken a Kossuth téri „Hatvanas” Coop üzletben megtartott sajtótájékoztatón elmondta, az is egyedülálló, hogy egy kulturális intézményben helyi termékek vásárát rendeznek immár öt éve.

– Több mint hetven kézművessel és helyi termelővel vagyunk napi kapcsolatban – fejtette ki az ügyvezető igazgató.

– A termékeik azonban most már fizikai közelségben is elérhetők. A „Hatvanasban” és a Tiszavidék Áruház földszintjén található COOP üzletben ezentúl 14 termelő 56 féle termékével találkozhatnak a vásárlók.

Gáll Zoltán, COOP Szolnok Zrt. kereskedelmi vezérigazgató-helyettese hozzáfűzte, a járványhelyzet hívta életre ezt a projektet, hiszen beszűkültek a helyi termelők és kézművesek értékesítési lehetőségei.

– Eddig is törekedtünk arra, hogy polcainkon minőségi magyar áruk legyenek, de dédelgetett álmunk vált valóra azzal, hogy a helyi termelőket is meg tudjuk jeleníteni üzleteinkben – árulta el Gáll Zoltán.

– Azért erre a két boltra esett a választás, hiszen az Agórának a Tiszavidék Áruház „A jó szomszédja”, a Hatvanas pedig mindig is arról volt híres, hogy olyan különleges termékeket és újdonságokat lehet ott vásárolni, amit a város más üzleteiben nem – részletezte.

– Ezek a termékek addig nem tudtak megjelenni a boltok polcain, amíg nem voltak olyan minőségűek, hogy a vásárló meg is vegye ezeket – világított rá Szalay Ferenc polgármester.

– A mai magyar termelők azonban elérték azt a színvonalat, hogy termékeik versenyképesek bármely más európai áruval. Úgy gondolom, egy ország önfenntartó képessége nagyon fontos, hiszen bármikor alakulhat úgy, hogy csökken az import, mint például a mostani pandémiás helyzetben is. Ha egy országnak nem kell beszereznie az élelmiszereit, hanem el tudja látni saját magát, akkor különösebb problémája nem lehet – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában