Helyi gazdaság

2021.12.29. 20:24

További cégeket, befektetőket csalogatnának az abonyi ipari parkba

Az ipari övezet beruházásairól számolt be közleményében a polgármesteri hivatal.

Hartai Gergely

Illusztrációfotó/Shutterstock

Tájékoztattak, hogy az idei év első felétől kezdődően az üzleti park üzemeltetési feladatait az Abonyi Városfejlesztő Kft. látja el. Tavaly októberben vette kezdetét az üzleti park ingatlanjait érintő, aktív értékesítési folyamat, melynek keretében mind a területek bérlésére, mind pedig azok megvásárlására lehetőség nyílt. 

A bérleti felhívás közzétételét követően folyamatosan zajlottak a bérleti konstrukciókra vonatkozó egyeztetések az érdeklődőkkel, emellett pedig rendszeresen jelentek meg értékesítést célzó licitfelhívások is. Ebben az esztendőben négy vállalkozás részére hét ingatlant értékesítettek, nagyjából mintegy 18 ezer négyzetméter területtel, mindösszesen bruttó 68 millió forint értékben. 

– A már eladott telkeken túl jelenleg további tizenegy ingatlant bérelnek az üzleti park vállalkozói, több mint 19 ezer négyzetméteres területen. Négy ingatlanon önkormányzati fejlesztések tervezése (inkubátorház, naperőmű), illetve kivitelezése (termény- és kisállatpiac) van folyamatban – közölte a városháza. 

A decemberi állapot szerint az ipari komplexum területén nincs eladásra szánt vagy bérelhető terület. Ezért a városvezetés célja újabb önkormányzati területek gazdasági területté minősítése, és további üzleti területek kialakítása annak érdekében, hogy újabb vállalkozások számára is telephelyet tudjanak biztosítani. Elősegítve ezzel a helyi gazdaság erősödését és a munkahelyteremtést – olvasható a tájékoztatóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában