Galériával

2022.01.16. 16:46

Folyamatos a vadetetés Karcagon

Vasárnap délelőtt a kiépített vadetetőkbe többek között szálas- és abraktakarmányt helyeztek ki.

D. E.

Fotó: Daróczi Erzsébet

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság vadászai heti több alkalommal visznek ki takarmányt a határba a vadaknak a 93 épített vadetetőbe, s ha kell, mobiletetőket is visznek oda, ahol jobban fogy a takarmány. Az 1874-ben alakult Karcagi Nagykun Vadásztársaság nettó 26 ezer 180 hektár területtel Magyarország legnagyobb apróvadas vadászterülete, amelyen hat hivatásos vadász és a négy brigádban nyolcvannégy sportvadász tag végez aktív vadgazdálkodási tevékenységet, hiszen saját vadföldje is van a társaságnak.

A tavalyi csapadékhiányos időszakok következtében fellépő tartós vízhiány jelentős terméskiesést okozott a karcagi gazdálkodóknak, ami hátrányosan érintette a terület vadeltartó képességét, de megviselte az őz- és apróvad állományt is, egyaránt károkat okozva a természetes szaporulatban és a trófeák minőségében.

A hidegre fordult időben a hivatásos vadászok hetente többször töltik fel élelemmel a vadetetőket. A napokban a vadásztársaság felajánlásból tíz mázsa káposztát és három mázsa tököt kapott, amit a hivatásos vadászok szedtek fel és vittek ki a kilencvenhárom épített és mintegy ötven kijelölt etetőhelyre, s azokra az élőhelyekre, ahol sok vadnyúl fordul elő.

Ennek érdekében vasárnap délelőtt Hubai Imre Csabával, a Karcagi Nagykun Vadásztársaság elnökével, valamint Tömöry Zoltán fővadásszal, Herczeg Gábor és Szűcs Attila hivatásos vadászokkal a kunlaposi határrészen lévő kiépített vadetetőkbe helyeztek ki szálas- és abraktakarmányt, kukoricát, zabot, lucernaszénát, káposztaféléket és takarmány sót, ezzel is segítve a vadásztársaság területén folyó szakmai munkát. Az énekes madarakra is gondoltak a szakemberek ebben a hidegben, a Kunhegyesi úti vadászház területén lévő madáretetőket is feltöltötték eleséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában