Lehetőség

2022.01.14. 06:55

Hatvan helybelinek adhat munkát egy új vállalkozás Kunhegyesen

Nem volt könnyű év a tavalyi, mégis számos település zárta jól és eredményesen a 2021-es esztendőt. Így volt ez Kunhegyesen is, ahol nemcsak a megvalósult beruházások értéke, hanem a helyieknek nyújtott támogatások intenzitása is új szintre lépett.

Ujvári László

A koronavírus-járvány ellenére kiemelkedő évet zártunk 2021-ben – mondja Szabó András polgármester Fotó: Ujvári László

Évek óta felfelé ívelő pályán halad a nagykunsági kisváros, egymást követik a nagy értékű beruházások, fejlesztések, látványosan fejlődik a település infrastruktúrája.

– A koronavírus-járvány ellenére kiemelkedő évet zártunk 2021-ben.

Több mint egymilliárd forint értékben hajtottunk végre fejlesztéseket,

hiszen a Kakat-ér rendbetételének első ütemére és a Zöld város projektre közel nyolcszázmillió forintot, míg a bölcsőde felújítására és bővítésére kétszázmillió forintnál is többet költöttünk – sorolta a tavalyi év legfontosabb állomásait Szabó András, Kunhegyes polgármestere. 

– Több kilométer járdát építettünk, és kiemelkedő összeg jutott a rászorulók és idősek támogatására. Például karácsonyi csomagokat közel húszmillió forint értékben osztottunk szét az időseknek és a tartósan beteg gyerekek családjainak – folytatta. 

Háromszor annyit fordítottak ilyen jellegű támogatásokra, mint egy évvel korábban. Mivel Kunhegyes nem pályázhat szociális tüzelőtámogatásra – hiszen ötezernél jóval többen laknak a városban –, ezért saját költségvetésből vásároltak és osztottak tűzifát a rászorulóknak, mintegy ötmillió forintért. 

A településvezető elmondása szerint a segélyezés is új szintre lépett tavaly.

– Először segítettük azokat a közfoglalkoztatásban dolgozókat, akiknek november 30-án lejárt a szerződése, hiszen legközelebb csak ez év márciusában lesznek csoportos felvételek. Személyenként százezer forint támogatást nyújtottunk a részükre – húzta alá. 

Fontos mérföldkő volt az előző esztendőben, hogy hét év munka után sikerült eladni az egykori BHG üzemcsarnokait és kiszolgálóhelyi­sé­ge­it.

A költségvetésbe ezáltal befizetett összegen kívül a legnagyobb eredmény, hogy egy olyan vállalkozás vásárolta meg, amely hatvan fő foglalkoztatását tervezi, s gyó­gyászati segédeszközöket fog gyártani. Szabó András hozzátette: az üzem felújításra szorul, amelynek jelentős költségeihez kormányzati támogatásra vagy uniós forrás bevonására lesz szükség.

– Az éppen zajló beruházások hamarosan véget érnek. A bölcsőde gyakorlatilag elkészült, januárban lesz az ünnepélyes átadása. Az év elején pedig a Kakat-beruházás első üteme is befejeződik, és hozzálátunk a második szakasz tervezéséhez – sorolta a polgármester.

Anyagilag megerősödött a város

Az idei tervekre vonatkozó kérdésünkre a településvezető úgy válaszolt: a két óvoda felújításához szükséges tervezés is elkezdődött, a város központjában parkolókat fognak kialakítani, és 2022-ben is folytatják a nagy volumenű járdaépítést, emellett több belterületi út felújítására is sor kerül majd.

– Nagy várakozással tekintünk az idei év elé, hiszen anyagilag megerősödtünk, lesz lehetőségünk a kunhegyesi emberek életminőségének javítására – tekintett előre Szabó András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában