Pályázatok

2023.01.30. 11:23

Az önkormányzati tulajdonú ingatlanok értékesítésével szeretne bevételhez jutni Csataszög

Még múlt évben döntött a csataszögi képviselő-testület néhány önkormányzati tulajdonú ingatlan értékesítéséről. Az építmények a Rákóczi úton találhatók, eladásukkal az testület az egyébként igen szűkös bevételeit szeretné növelni.

K. B.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock.com

Az ingatlanok ez idáig önkormányzati bérlakásként funkcionáltak, ebben a formájukban is volt rájuk igény. A nagy méretű portán álló lakóépületek 95, illetve 113 négyzetméter alapterületűek. Az értékesítés előtt a múlt évben ingatlanforgalmi szakértővel elkészíttették mind az öt bérlakás értékbecslését az építmények állapota és ingatlanforgalmi viszonyok figyelembevételével. Négy lakott épület bérlői korábban már jelezték vásárlási szándékukat, az ötödik, üres épület iránt is volt már érdeklődés.

Az értékesítésre szánt ingatlanokat az önkormányzat nyilvánosan meghirdette, első körben december 5-ig lehetett benyújtani a pályázatokat.

Az ingatlanokat 11 és 13,5 millió forint közötti áron hirdették meg, a benne lakó bérlők természetesen elővásárlási jogot élveztek.

Oravecz Zsuzsanna Éva polgármester arról számolt be, érkeztek be pályázatok bérlőktől és egyéb érdeklődőktől is. A vételi ajánlatok többségében azonban alacsonyabb összeg szerepelt, mint amennyit az önkormányzat szeretne kapni az ingatlanokért.

– Ez valahol érthető is – jegyezte meg a polgármester –, hiszen ezek az ingatlanok már mind felújításra szorulnak, tetőt is javítani kell. Így a leendő vevőnek azzal is számolnia kell, hogy további összegeket kell áldoznia a lakások rendbetételére. Értékesítés előtt az önkormányzat erre nem tudott volna áldozni, részint ezért is szavazta meg a testület, hogy próbáljuk a lakásokat eladni.

A pályázatok így voltaképpen sikertelennek mondhatók, de itt nem engedik el a történetet. Mint megtudtuk, a napokban ismét egyeztetnek a jelentkezőkkel, átbeszélik a lehetőségeket.

Négy háznak így várhatóan egy-két héten belül eldől a sorsa.

Sokan laknának Csataszögön

Az utóbbi időkben sokan érdeklődtek a csataszögi lakhatási lehetőségek iránt. A múlt évben főként albérleteket kerestek, mivel csendes kis falu, jó a közbiztonság, a közúton Szolnok vagy a környező települések is könnyen megközelíthetők. Albérlet viszont nincs a faluban.

Az eladó ingatlanok is hamar gazdára találnak, csak épp nagyon alacsony áron. Aki viszont a falusias életformát részesíti előnyben, annak megéri gyorsan lépni, ha valaki megválna a ingatlanától, hiszen jóval olcsóbban juthat családi házhoz, mint ha Szolnok kertvárosi részén vagy a szomszédos településen keresgélne. Felújítandó épületet viszont épp az alacsony értékesítési árak miatt csak annak éri meg itt vennie, aki tartósan szeretne letelepedni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában