Ellenőrzés

2023.06.03. 22:00

Gépszemlével készültek a közelgő aratásra a karcagi gazdák

A betakarítási munkában résztvevő összes eszközt felsorakoztatták.

Daróczi E.

Fotó: Daróczi Erzsébet

A karcagi gazdák felkészültek a napokon belül kezdődő aratásra. Berekfürdőben a Nagykun Ökoszövetkezetben is megtartották az aratás előtti gépszemlét a minap. Hubai Boglárka agronómus és Kiss Zoltán műhelyvezető elmondta, a szemlén felsorakozott a betakarítási munkákban résztvevő minden eszközük (6 kombájn, 6 traktor és 2 rakodógép) és az azokat kezelő dolgozók is ott voltak, akikkel átbeszélték a legfontosabb teendőket, mint például a biztonságtechnika, a tűzvédelem, a balesetvédelem vagy éppen a mezőgazdasági munkákkal összefüggő közlekedés. 

A gépszemlén az ellenőrzést a Kun-Ergonóm Kft-t képviselő Kun László végezte, majd a Karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltségtől Kovács Zoltán János tűzoltó százados és munkatársai is megvizsgálták a gépjárművek műszaki állapotát és felhívták a figyelmet arra is, hogy a gépek kezelői aratáskor majd ne csak indulás előtt ellenőrizzék a berendezések műszaki állapotát, hanem napközben is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában