Előrejelzés

2022.01.21. 09:00

Ilyen időjárásra számíthatunk pénteken a Jászkunságban

Délután már csak +1°C körüli értékeket mérhetünk.

Szoljon.hu

A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint a többórás napsütés mellett észak felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan lesznek hózáporok. Erős, néhol viharos lesz az ÉNy-i szél. Erős lehűlés várható: délután már csak +1°C körüli értékeket mérhetünk.

A portál azt írja, erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket, mely leginkább a szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőket és időseket viselheti meg, de mindenki számára megterhelő lehet. Az arra érzékenyek feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint a frontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is növekedhet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!