Előrejelzés

2022.08.17. 09:00

Ilyen időjárásra számíthatunk szerdán a Jászkunságban

Zápor elvétve alakulhat ki.

Szoljon.hu

Fotó: Illusztráció / Shutterstock.com

A köpönyeg.hu tájékoztatása szerint szerdán perzselő napsütésre számíhatunk, inkább csak északkeleten növekszik meg a gomolyfelhőzet. Zápor elvétve alakulhat ki. A levegő hőmérséklete 31 és 37 Celsius-fok között alakul. A szél csak néha lengedez.

A portál azt írja, fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!